Audi Q5 se anunţă ca o mică mare vedetă

Say goodbye visului manelist Audi Q7 sau celui jmecher BMW X5 sau celui opulent Mercedes ML.

audi-q5.jpg

Audi Q5 este, în ciuda concepţiilor mele anti suvuri, o maşină reuşită pentru targetul căruia i se adresează. Arată foarte ok, ceva mai efeminat, dar până la urmă e un design unisex. Este premium, deci o să le satisfacă multora infatuarea că vor o maşină care să le arate statutul, dar nici să nu fie aşa de invidiaţi cum sunt nesimţiţii cu maşini de sute de mii de euro şicare consumă ca Setilă.

audi-q5-interior.jpg

Motorizările sunt suficiente, iar ceea ce oferă, deocamdată, cam satisface dorinţele multora dintre cei care visează la maşina perfectă. Preţul cred că va fi destul de măricel, versiunea 2,0 TDI estimez că va fi cam 35.000 banul jos. Cu spaţiul interior cred că nu vor fi absolut deloc probleme, iar stilul habitaclului este reuşit, aş spune, fiind şi modern, şi sobru, şi tineresc, şi serios.

audi-q5-spate.jpg

Să vezi ce se vor bate românii pe maşina asta! Dar ce zic eu românii, toţi europenii. Şi parcă văd că şi americanii vor avea pretenţii. Oricum, Mercedes GLK mi se pare surclasat clar (chiar error!), actualul BMW X3 e mâncat, iar următoarea generaţie trebuie să fie foarte tare, VW Tiguan nu ştiu de ce şi-ar mai lua cineva (poate pentru preţul ceva mai mic?), iar restul SUV-urilor compacte nu se ridică la nivelul lui Q5. Ar mai fi Nissan Murano sau Lexus RX, dar astea îs cam luxoase şi nu au dieseluri, deci…

audi-q5-lateral.jpg

Audi Q5 – în sfârşit un succes Audi după cam multă vreme. Băi ăştia de la BMW, ce faceţi, îi lăsaţi pe ăştia cu inele să vă ia? Ia, să văd ceva mişcare! Că BMW X6 este o fiţă deocamdată, nu un milestone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *