băsescu dă mâna cu tăriceanu şi câştigă capital politic

Cam asta s-a întâmplat la evenimentul de la Craiova, prilejuit de lansarea producţiei la fabrica Ford – un fel de circ cu presă pentru populime, cu discursuri relativ sforăitoare şi cu atitudine superioară, right, pe viu imediat îţi dai seama de bullshiturile astea…

Dar să revin la faza din titlu – Băsescu îl cheamă pe Tăriceanu lângă el, în faţa maşinii, să dea mâna şi cu John Fleming, prezidenţiabilul lui Ford Europe. Adică “bine, citroneanule, ne-am dat la gioale până acum, dar hai să mai câştigăm niscaiva capital politic amândoi, că vin alegerile şi e nevoie, nu ştii de unde sare iepurele”.

Că Băsescu va mai candida pentru un mandat, mi-e clar sută-n mie – altfel nu ar fi aşa de prietenos cu toată lumea şi nu s-ar stresa să mai facă nişte baie de mulţime.

Că l-aş vota pe Băsescu în locul scorţosului de Geoană, din nou mi-e clar – plus că mister pesede habar nu are să se comporte cu omul simplu, e atâta de fals, că îţi vine să îi dai una direct undeva.

Mda… şi, pe lângă discursurile sforăitoare, iaca şi maşina, un Ford Transit Connect facelift, o dubă care consolidează, cică, poziţia României pe harta auto. Mda… să zicem. Măcar, din punct de vedere al maselor, e bine, că nişte mii de olteni au loc de muncă.

Acum, sincer, e bine că fac o dubă şi nu o maşină serioasă, că mă îndoiesc de capacitatea românaşului amator de seminţe şi fotbal second hand că îşi va da sufletul să scoată un produs de calitate. Muncă ieftină, maşină ieftină, care oricum va fi muncită la greu. Deci va cădea, mai devreme sau mai târziu.

Pun pariu că vânzătorii de dube chiar sunt instruiţi în sensul ăsta, să îi spună clientului că maşina nu ţine aşa mult, pentru că va fi hămălită şi oricum ştie patronul cum merg şoferii, că nu e maşina lor. Dar măcar e ieftină şi, mândrie naţională, e făcută la noi în ţară, îţi dai seama, monşer?

În concluzie, noi cu cine draq o să mai votăm? Că, zău aşa, nu mai sunt la curent deloc cu evoluţia politicii de la noi, cine a mai răsărit, cine a mai făcut prostii şi chestii bune de ochii lumii. E un joc vicios, oricum, şi cred că ne place să fim păcăliţi o dată la 4 ani.

Nu ştiu să zic, oare pentru că suntem români? Sau pentru că suntem pur şi simplu proşti?

3 Comments

  • Salut de ceva vreme ma intereseaza un Suzuky Jimny si cautand pe net am dat de blogul tau si apoi am citit si in promotor despre tine asa ca vazand ca esti impatimit de aceasta masina pe cine sa intreb mai bine decat pe tine?! daca vrei sa imi dai cateva sfaturi te rog sa imi spui la ce adresa de email sa te contactez? merci

  • adresa pe care am dat-o aici nu e reala deoarece nu sunt adeptul lasatului adresei pe orice site (imi e frica de spam)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *