BMW X6 – un alt model “love it or hate it”

O maşină pe care nu mi-o doresc în garaj, oricât de fan BMW aş fi, dar pentru care am multe cuvinte de laudă: noul BMW X6.
bmw-x6-e9.jpg 

În primul rând, BMW cam rupe gura târgului în materie de SUV-uri, deşi mă aşteptam să mizeze pe un caracter sport mai pronunţat, adică o caroserie cu doar două uşi, în genul noului concept Land Rover LRX (sau, eventual, cu uşile/uşa din spate în genul celor de la Mazda RX-8).

Dacă ne raportăm la Mercedes, exuse me… dar ce vrea să fie R-Class? După aia la ce mai există GL-Class, care e un fel de ML mai mare şi mai pătrăţos, în loc să fie un adevărat urmaş al lui “the one and only” G! X6 are mai multă logică pentru domeniul SUV de lux decât R-Class sau GL-Class. Plus că este chiar inedit.

(mda… de fapt, bavarezii şi-au luat astfel revanşa, după ce Mercedes le-a tras o mare clapă cu CLS, care chiar este magnific, o recunosc cu mâna pe inimă)

Pe urmă, din punct de vedere marketing, BMW surprinde prin multitudinea de modele SUV – totuşi, vorbim despre un producător extrem de nou în acest domeniu şi care împinge limitele mai mult decât se aştepta oricine. Trei SUV-uri BMW! E ceva.

Poate că acum X5 o să fie pus în dificultate… X6 e cam aproape, totuşi, iar X5 nu prea seamănă a maşină de babalâci, având şi el un puternic caracter dinamic. Dacă ne gândim că X3-ul actual e destul de măricel, generaţia următoare se va apropia cam mult de X6, dacă bavarezii nu îşi vor stăpâni tendinţa de a urma turma (adică de a face maşini din ce în ce mai mari).

Nu în ultimul rând, X6 cred că ar fi o bază bună de pornire pentru primul cabrio-SUV. Oricum, mai reuşit decât încercarea lui Audi, cu Audi Cross Quattro Concept. Dar, na, uite că le dau idei gratis ăstora de la BMW! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *