bogdan4x4 rămâne doar amintire – prietenul din offroad, Bogdan Pătru, ne-a părăsit

UPDATE 2 ian 2009

Te-am condus pe ultimul drum. A fost o zi îngheţată, dar, înainte să te pună în groapă, norii s-au împrăştiat, lăsând un cer albastru şi limpede şi a apărut un soare orbitor. Ca un fel de mesaj care ne îndeamnă să trăim mai departe ca şi cum nu ai fi murit.

Aşa că toţi, în frunte cu a ta Dani, suntem nerăbdători să ieşim în teren. Aşa cum probabil tu o faci deja, acolo sus, unde sigur le dai bătăi de cap sfinţilor Petru şi Pavel – sau poate că deja i-ai convertit şi pe ei la stat în noroaie şi tras troliul :)

La Mulţi Ani şi ţie, bogdan4x4.

bogdan4x4-bogdan-patru-offroad.jpg

La doar 40 de ani a fost răpus de cancerul de plămâni. Un om pe care l-am cunoscut foarte puţin timp, faţă de alţi prieteni de-ai lui. Timp scurt, însă o experienţă concentrată – aş putea spune că Bogdan a avut o foarte mare influenţă în “injectarea” mea cu virusul offroad.

Înainte de a pleca acasă de Crăciun, l-am sunat să îl anunţ că mi-am luat Jimny şi că trebuie să îi fac cinste şi ca să îi propun să vină cu mine cu maşina la umanitara de crăciun de la Buzău. S-a scuzat că este răcit şi frigul nu îi face bine. S-a bucurat pentru mine şi Jimny, dar acum îmi dau seama că vocea lui veselă ascundea suferinţă. A rămas să ne vedem după Crăciun…
Am revenit la Bucureşti în ziua de 29 decembrie. Un drum lung şi destul de obositor cu al meu Jimny, pe care de-abia aşteptam să i-l arăt, gândindu-mă cu nerăbdare la ieşirile pe care urma să le facem şi unde mă bazam pe bogdan4x4 să îmi împărtăşească din experienţa lui. 29 decembrie. Aceeaşi zi în care bogdan4x4 s-a stins.

Topicul dedicat lui bogdan4x4 pe forumul club4x4.ro este lung. Foarte lung. Mi-au trebuit minute bune să realizez că ecranul îmi comunică realitatea cruntă şi dureroasă. Mi-au trebuit alte minute bune să parcurg cuvintele celor de pe forum. Mi-au trebuit şi mai multe minute să pot închega, la rândul meu, nişte cuvinte.

Pe moment, mi-a venit ideea de a face un site www.bogdan4x4.ro, care sper să fie o idee ok şi unde sper să adunăm o mică parte din viaţa lui, un mic tribut post-mortem, dacă vreţi. Poate că, astfel, bogdan4x4 va continua să îşi facă noi prieteni şi, mai mult de atât, să reprezinte o punte solidă de legătură între toţi pasionaţii de offroad.

Nu ştiu dacă până acum offroadul din România a avut vreun simbol puternic, dar, de acum încolo, ştiu că îl are. Salut propunerea lui Max, de a denumi trofeul pentru fair play din orice competiţie 4×4 după numele prietenului nostru, Bogdan Pătru.

Şi, chiar dacă acum nu mă pot gândi decât cu tristeţe la ce i s-a întâmplat, ştiu că în curând vom petrece cu el în suflet în mijlocul naturii, alături de “utilajele” noastre offroad. Aşa cum sunt sigur că ar vrea să facem.
Bogdan, a fost un privilegiu să te cunosc. Drum bun în cealaltă lume. Când ne vom reîntâlni, promit că nu voi uita că ţi-am rămas dator să-ţi fac cinste…

1 Comment

  • L-am cunoscut Pe Bogdan la Bucovina Off Road 2008. La un moment dat chiar am format o echipa.
    Într-adevăr un om minunat!
    Dumnezeu să-l odihnească!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *