BT50 – surprizoom!

Pentru mine, un pick-up reprezintă în esenţă maşina de lucru a cowboy-lor. Adică o chestie mare, pătrăţoasă, dură, inconfortabilă, în care te simţi ca un “Gogule, ne mişcăm şi noi mai cu talent?!” şi care, în general, nu mă tentează.

În schimb, Mazda BT50 este de-a dreptul surprinzătoare. În primul rând, arată foarte uman. Bine, aş putea comenta că are o faţă efeminată şi un spate brut, dar, deh, să te joci cu designul în cazul unui pick-up făcut după o reţetă old-school nu este uşor. Deci rezultatul lasă loc multor interpretări. Totuşi, comparativ cu Mitsu L200, Mazda BT50 este prietenoasă.

Interiorul m-a lăsat paf: calitatea pe care o intuiam din poze chiar e acolo, iar designul simplu şi şi eficient este suficient de modern, dacă nu ai pretenţii. Ăsta o fi şpilul maşinii: te gândeşti că nu are sens să fii pretenţios, aşa încât BT50 îţi depăşeşte aşteptările.

Nu am mai întâlnit până acum un pick-up aşa de… să-i zicem sprinten şi nonşalant. Pentru un 2500 diesel de 150 CP, preformanţele sunt mulţumitoare, ce naiba, doar nu era să mă aştept la diesel de curse. În schimb, mă miră că la 150 km/h maşina nu dă semne de plafonare sau că ar trudi din greu. Of course, zgomotele aerodinamice acoperă mârâitul dieselului, dar am văzut şi cazuri mai pesimiste.

Normal, ca orice pick-up double cab, BT50 este foarte lungă şi pune probleme serioase la parcare sau strecurat printre maşini. Iar portierele din spate oferă un acces incomod la banchetă. Şi ar mai fi multe de menţionat, dacă ar fi să fiu necruţător. Dar e un pick-up, nu are sens să mă apuc de chiţibuşuri valabile sportivelor sau maşinilor de lux.

ctian07_mazdabt50_3.jpg

Scuze oamenilor din Vama Veche, care probabil luni dimineaţa i-au înjurat pe tâmpiţii care s-au jucat puţin prin nisip. Io îs ăla care a lăsat rotocoalele. Dar să ştiţi că nu am exagerat şi în nici un caz nu accept să fiu comparat cu Mitocanii!

ctian07_mazdabt50_2.jpg

BT50 este pentru old-fashioned boys, care, totuşi, nu consideră toate evoluţiile în materie de confor superflu. Maşina arată simplu, dar este foarte plăcută la interior. Unde mai pui că partea mecanică este clar de încredere, cu soluţii tehnice clasice. Mazda BT50 este un pick-up suficient. Nu mi-ar displăcea să fiu invitat la “Suprize, stupize!”, unde Andreea Marin să îmi dea cheia maşinii :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *