când se va inventa teleportarea??

Cu avionul parcurgi distanţe lungi în timp scurt. Siguranţa este şi ea ridicată – sunt muuuult mai puţine victime rezultate din accidentele aviatice (puţine şi acestea) decât din accidentele auto.

Şi totuşi… călătoriile cu avionul sunt foarte stresante.

În primul rând, plictiseala. Mergi una-două-trei ore sau poate mai mult fără să poţi admira nimic. Eventual formele interesante ale norilor, dacă nu te orbeşte soarele. Poziţia în scaun incomodă, spaţiul mic, un zbârnâit-vâjâit-bârâit continuu de la motoare, mâncare cel mult comestibilă, stewardese sexy doar în filme (ba mai mult, au început să fie la modă stewarzii, care arată toţi a homosexuali), tic tac, tic tac. Cine poate aţipi e un fericit.

Pe urmă, teroarea. Chiar dacă nu ţi-e aşa de teamă de călătoriile cu avionul, spectrul lui “ăsta poate fi ultimul meu zbor” planează de fiecare dată când zdruncinăturile sunt ceva mai serioase. Vinerea asta, vremea din Germania a fost foarte capricioasă, aşa că nervii mi-au fost destul de încordaţi din cauza baletului aerian al celor două aparate cu care am călătorit. Not funny at all!

De timp am spus? Am omis aşteptarea din aeroport, check-in-ul, verificarea bagajelor şi trecerea prin detectorul de metale…

Finally, întârzierile! Dacă trebuie să schimbi şi avionul tău a întârziat, it’s gonna be an awfull adventure – încă nu mi s-a întâmplat. În schimb, întârzierile (mai ales pentru zborurile Munchen-Bucureşti) sunt la ordinea zilei. Ca şi în această vineri, de altfel, când avionul a aterizat pe la 1 jumate, iar eu am aterizat în faţa monitorului, ca să îmi vărs nervii, pe la vreo 2 jumate. Noaptea… deşi, după programul teoretic, la maximum 1:00 aş fi fost în pat, fără griji.

Eh… astea sunt caracteristicile mersului cu avionul. Într-adevăr, prima oară mi s-a părut exciting, însă, deşi nu am zburat de foarte multe ori până acum, ca alţii, deja mi se pare stresant modul ăsta de deplasare. Sincer, prefer să merg cu motorul până în Germania – deşi atunci ar apărea alte inconveniente şi motive de stres…

Întrebare retorică, de mers la culcare: oare cum o fi mai ok să mori, în accident moto sau accident aviatic? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *