caută… şi crezi că vei găsi?

“Parlamentarii şi-au tras VW Touareg – 100 de bucăţi la 5 milioane de euro în total” – chestia asta am auzit-o ieri seară (15.11.2006) de la cineva, nici măcar nu am văzut cu ochii mei la televizor sau să aud cu urechile mele la radio.

Outrageous! Iar dau aleşii dovadă de nesimţire crasă? Marea lor azi şi mâine, din păcate e prea târziu şi plec acasă, dar mâine voi scrie şi eu pe blog despre asta, fiind în ton cu lumea!

Ok, mâine este acum azi şi iacătă-mă-s scriind despre asta, dar în ton cu cine? Search pe google, search pe principalele site-uri de ştiri, pe site-urile televiziunilor… Cum adică nimic despre subiectul ăsta? Da, adică tot ce mi-a rămas este ce am auzit ieri. Azi, deci la aproape 24 de ore, nimic pe nicăieri în internetul românesc. Ok, poate că nu ştiu eu să caut sau poate nu am avut răbdare să mă uit peste tot. Asta dacă nu cumva în ştirile despre acest eveniment nu au apărut cuvinte ca “VW”, “Touareg”, “parlament”, “achiziţie”, “5 milioane euro” – cuvinte folosite drept filtre de căutare de mintea mea bolnavă.

Aşa că uite cum mi s-a făcut lehamite să mai arunc cu pietre în meseriaşii de la Porsche Romania, care, dacă au relaţii unde trebuie, se menţin în topul vânzărilor. Sau să îi mai noroiesc pe aleşii noştri, care fac franjuri un buget fragil, provenit din buzunarele românilor care se zbat între onestitate şi corupţie. Sau să mă întreb cum de nu mi-am dat seama până acum că exact Touareguri le trebuiau parlamentarilor!

Ei, uite că, în schimb, stau şi mă minunez că ştiruţa asta e de negăsit. Asta după o jumătate de oră de umblat pe diverse site-uri grele, nu doar un search oarecare pe google. Dom’le, m-am prins: s-a răzbunat internetul pe mine că am posturi anti-dânsul, ca să zic aşa! :)

6 Comments

 • Aha! Se pare că am găsit ceva, tnx 2 a friend.

  Deci, este vorba într-adevăr despre 103 VW Touareg, dar nu pentru parlamentari, ci pentru prefecturi şi ministerul de interne. Hilar, maşinile sunt destinate situaţiilor de urgenţă – fix pentru urgenţe vor fi folosite maşinile: cumpărături de ultim moment, plecare val-vârtej de la amantă sau gonirea spre vacanţă pe banul contribuabilului.

  Totuşi, ţin să le mulţumesc oficialităţilor pentru economia de 500.000 euro (maşinile nu au costat 5 mil. de euro, ci doar 4,5 mil.) şi pentru consumul mai redus, maşinile fiind cu motorizări diesel.

  Părerea mea sinceră este că Toareg 2.5 TDI nu îşi prea merită banii. La valoarea noastră, adică a lor, conducătorii noştri minunaţi, aş fi fost mult mai tentat să îmi bombez pieptul patriotic dacă era vorba de potentul V10 TDI, de 300 CP. Măcar ne-ar fi împroşcat cum se cuvine, de la înălţimea reglabilă pneumatic a nesimţirii.

  Şi încă ceva, băi, domnilor transparenţi, cu licitaţia voastră cu tot: v-aţi grăbit ca fata la măritat. Touareg taman a suferit un facelift şi îmbunătăţiri tehnice la Salonul de la Paris. Aşa, o să avem impresia că suntem noi rupţi în fund că vă plimbaţi voi în second-hand-uri.

  Halal… ce-am ajuns… să îmi fac sânge rău pentru o ştire atât de nesimnificativă, de numai 5 milioane de euro…

  Totuşi, sunt foarte curios ce alte oferte au fost depăşite de Porsche Romania, prietenul Ministerului de Interne.
  Una la mână: VW are încă în ofertă varianta de echipare Mountain, cu 5.000 euro mai ieftină decît un Touareg obişnuit, deci praf în ochi preţul mai mic.

  Doi la picior: mă îndoiesc până la spongiloză (nu ştiu ce e, dar îmi place cum sună) că Internele aveau nevoie taman de SUV-uri de categorie superioară. Oare un Nissan Pathfinder (produs în Europa, deci fără taxe de Japonia), Land Rover Discovery sau chiar Land Rover Freelander ce aveau? Erau, probabil, prea ieftine. Nici Hyundai Santa Fe sau Chevrolet Captiva nu ar fi de neglijat, chiar dacă sunt produse în Coreea.

  Să mai spună cineva că domeniul auto nu este influenţat de politică în România. Ba bine că nu!

 • tnx, Răzvan, unul dintre foarte puţinele linkuri pe tema asta găsit pe net.

  Ai grijă să nu “aibă grijă” prefectul de celularul tău!

 • # Comment by Ovidiu on 16 November 2006 7:20 pm

  sa zicem merci ca nu si-au luat Cayenne-uri
  #

  Cayenne nu are motorizări diesel :) Iar poliţia până acum a trecut prin VW Vento şi VW Passat, deci trebuia păstrată tradiţia siglei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *