ce mi s-a întâmplat în premieră joia asta? filmare LIVE pe promotor.ro!

Am mers pentru prima dată pe noul tronson de metrou Nicolae Grigorescu – Autostrada Bucureşti-Constanţa! Wow! Hai că a fost o poantă, totuşi, chiar dacă, într-adevăr, s-a inaugurat finally acest tronson mult prea scump de metrou.

Cu adevărat important, însă, a fost PRIMA TRANSMISIE LIVE ONLINE pe promotor.ro, un fel de interviu rapid cu un user câşigător al unui test-drive cu noul Audi Q5. Maşină care mi-a lăsat o impresie foarte bună, chiar dacă nu sunt fanul SUV-urilor compacte. Dar nu despre maşină vreau să vorbesc aici :)

Ce înseamnă o transmisie în direct? Ei bine, nu emoţii, nu trac în faţa camerei de filmat, nu teamă că mă bâlbâi, că se bâlbâie interlocutorul, că intră câini sau alte persoane în cadru.

Nu, temerile erau îndreptate către partea tehnică, deoarece transmisia live s-a bazat pe serviciile telefoniei mobile, care, în unele zone, îţi face probleme când ţi-e lumea mai dragă, ceea ce nu poţi controla. În plus, depinde de conexiunea internet a utilizatorului dacă vizualizarea se va face oki sau cu întreruperi – ceea ce, din nou, noi nu putem controla.

Cu alte cuvinte, mult mai tricky decât la televizor, unde vorbim de un car de transmisie, cu aparatură de jdemii de euro şi, nu-i aşa, experienţa în domeniu. Ceea ce nouă ne-a lipsit cu desăvârşire (de aia şi laud rezultatul primei transmisii live pe promotor.ro, “de vină” fiind colegii de la dep. tehnic).

Pentru că eu eram în postura de pseudo-vedetă, în faţa camerei de filmat şi cu microfonul în mână, normal că nu am văzut cum a ieşit live toată treaba – ceea ce, sincer vorbind, e o mică frustrare. Am văzut, ulterior, înregistrarea, pe care o să o punem vineri pe site (trec peste autocritica “băi, frate, cât de naşpa arăt”, asta este, nu-s neapărat fotogenic sau videogenic, mă rog…).

Chestia tare este că, până la urmă, mi-am dat seama că nu aşa mare filosofie o transmisie live, aşa că vor mai urma. Cât de multe, încă nu ştiu, dar am impresia că anul viitor ne aşteaptă destulă muncă în direcţia asta pe promotor.ro, aşa că ar trebui să încep să mă bărbieresc mai des…

Asta dacă nu găsim între timp o tipă care să dea mult mai bine pe ecran decât mine. Cât de greu poate fi? :) :) :)

P.S. pentru fanii mei care este cât degetele de la o mână degerată în Siberia… de fapt, realist vorbind: mamă, să ştii că am apărut la ştirile protv marţi seara, timp de 5-10 secunde, în care am zis câteva chestii despre taxa auto. Neavând televizor nu m-am văzut :) dar îmi cer scuze că nu te-am anunţat din timp, să te mândreşti că ţi-o apărut plodul la teveu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *