conspiraţiile? nu există! pentru că suntem ca struţii

Ce face struţul (ostrich – în engleză), ştie deja orice copil de grădiniţă: îşi bagă capul sub pământ şi zice că nu se întâmplă nimic dacă el nu vede.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-001.jpg

Adevărul zoologic este altul, dar analogia metaforică este incredibilă.

Cum pot oamenii să spună că nu există nici un fel de conspiraţie la nivel înalt în politica mondială, în aceste vremuri moderne, în care tehnologia avansată poate fi şi este utilizată pentru manipulare peste tot?

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-008.jpg

Istoria omenirii geme de exemple de conspiraţii. De mii de ani, poveştile transmise oral vorbesc de cei din umbră şi de răul care pândeşte de după colţ, la orice pas, pe oricine.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-014.jpg

Iuda ar trebui să le dea peste nas celor prea duşi la biserică şi care au impresia că religia, biserica şi preoţii chiar sunt răspunsul.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-011.jpg

Toţi regii, împăraţii, liderii, preşedinţii, conducătorii din istoria de după Iisus au ajuns în frunte prin conspiraţii şi uzurpări sau au fost victimele acestora.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-018.jpg

Dar nu. Acum, în vremurile noastre, politica, armata, biserica, justiţia, toate astea sunt în slujba cetăţeanului, pentru interesul lui, pentru evoluţia noastră ca umanitate spre… BULSHIT!

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-021.jpg

Băi, chiar sunteţi struţi?

Ce este lupta politică pentru ciolan, dacă nu un exponent al acestor mişcări conspirative, ascunse de ochii publicului? Marii afacerişti merg mână în mână cu politicienii – de ce? Pentru binele nostru? De ce sunt atâţia miliardari de carton, pentru ca restul populimii să se ofilească zece ore pe zi la birou şi două ore pe drumuri, să se angajeze sclavi la corporaţii şi datornici la bănci “to buy shit they don’t need”?

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-016.jpg

Ştim ceea ce suntem învăţaţi şi gândim cum ne dictează societatea. Cică e democraţie, dar dacă ieşi din rând şi începi să spui că nu e în regulă societatea asta, eşti în pericol să cazi într-un coşmar real al “democraţiei”.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-004.jpg

Exact ca în Matrix – “we must fight the very minds we want to free”. Nu doar “apărătorii oficiali” ai democraţiei te vor înghesui, cât mai ales populimea din care faci parte. Exact, noi, ca societate, suntem gata oricând să crucificăm pe oricine ne ameninţă realitatea asta plăpândă, impresia că e bine cum trăim şi cum gândim.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-007.JPG

FUCK OFF!

Suntem nişte struţi şi nu ne dăm seama ce alte caracteristici are struţul. De ce, oare, impresia generală este că struţul este o pasăre mare şi idioată?

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-006.jpg

Despre cât de puternice sunt picioarele sale de ce nu se spune şi cât de repede aleargă şi cât de rezistent este?

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-015.jpg

Despre dansul de împerechere, unul dintre cele mai frumoase tablouri din lumea animalelor, de ce nu se face tam tam?

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-002.jpg

Despre cât de periculos este atunci când îşi apără teritoriul şi puii de ce nu se spune?

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-020.jpg

Sau similitudinile astea nu contează? Avem şi noi, ca oameni, capacitatea şi rezistenţa prelungită de a munci, de a crea, de a construi. Evoluăm foarte rapid, indiferent că gândim pozitiv sau vrem să distrugem. Suntem extraordinari când vine vorba despre artă. Suntem cei mai mari prădători când ne apărăm familia sau avutul.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-010.jpg

Cu toate acestea, ne plafonăm în gândul că suntem ca nişte struţi proşti. Asta e realitatea mea, mă simt bine în ea, chiar dacă “pute, pute, da’-i călduţ”, schimbarea nu e necesară, du-te dracului cu ideile tale care îmi pun în pericol integritatea cutiei în care trăiesc, ce dacă e o colivie, măcar trăiesc şi am strictul necesar şi îmbrăţişez biblicul “fericiţi cei săraci cu duhul” şi “crede şi nu cerceta”.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-019.jpg

Pentru struţi, conspiraţiile nu există. Câtă vreme struţul nu ştie ce se întâmplă în jur, nu are probleme. Secundele trec şi el trăieşte. Până când vânătorii şi prădătorii pun ghearele pe el şi e terminat. Dar, până să se întâmple asta, ei nu există, nu? Cel puţin nu azi. Mâine… vom vedea ce va fi mâine.

Spre deosebire de struţi, noi, oamenii, avem încredere în aşa-zişii lideri. Care nici pomeneală să conspire împotriva noastră. Ei, acolo sus, unde s-au cocoţat (deşi noi avem impresia că datorită nouă sunt acolo – da, datorită credulilor şi ignoranţilor de noi), simt că e de datoria lor să ne cârmuiască pentru a avea o societate utopică, în care să ne fie bine.

Să trăim bine NOI? Noi toţi? Wow, asta chiar este utopic! Ce înseamnă a trăi bine, de fapt? Înseamnă să ai. Să ai mai mult decât ai avut. Asta este evoluţia pe care o propăvăduieşte societatea noastră. Să acumulezi cât mai mult. Devii valoros în funcţie de greutatea ta în aur – nu este asta regula generală a banilor?

Care este proporţia de oameni inteligenţi apreciaţi faţă de oamenii cu bani apreciaţi? Câtă vreme nivelul educaţiei este slab, cei din urmă vor avea prioritate, vor deveni modele, vor deveni justificări de genul “scopul scuză mijloacele”. Şi, câtă vreme o luăm pe calea evoluţiei prin avuţie, este normal să pierdem pe drum principiile, idealurile pentru acea lume utopică, în care toţi să trăim bine.

Egoismul devine religie, banii devin dumnezeu. Şi ajungi la concluzia că a trăi mai bine este echivalentul lui “să moară capra vecinului”. Şi cum poţi face acest lucru fără remuşcări dacă nu prin autoinfatuarea că, ajuns la un nivel de putere, devii superior celorlalţi? Da, banii te ridică şi te transformă. Banul te face semizeu, iar unii ajung chiar zei. Când banii nu mai sunt o problemă, infatuarea duce la goana după putere. O goană, din păcate, fără finish, o dată ce te-a prins. Exact spusele din Matrix: ce vor oamenii care au putere? Şi mai multă putere.

Şi unde am ajuns? Într-un loc de unde priveşti în jos, spre populime, cu scârbă şi cu superioritate şi îţi spui “eu nu sunt ca ei!”. Nu, nu mai eşti un struţ, acum poţi deveni vânătorul sau prădătorul. Pentru că totul devine un mare joc, iar, dacă tot te simţi zeu, trebuie să te şi comporţi ca unul – a văzut cineva în toată mitologia şi religiile pământului un zeu care să nu pedepsească? Chiar şi în ce îl priveşte pe dumnezeul biblic, suntem învăţaţi mai întâi să ne fie teamă de el, pe urmă să îl iubim.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-012.jpg

V-am pierdut pe drum? V-am plictisit? V-am enervat cu toată această logoree care riscă să facă crăpături în cutiuţa fiecăruia? E mai comod să fim struţii ăia nătângi, nu? “Nu există conspiraţii şi cu asta basta!”. Este adevărul fiecărui om care se simte ameninţat. Dacă neagă ceva, acel ceva nu există, deci nu îl ameninţă. În plus, e ajutat de iluzoriul confort pe care îl are datorită posesiunilor pe care le deţine şi despre care este învăţat că are nevoie.

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-003.jpg

Conspiraţiile care să te submineze pe tine, ca persoană, ca individ, nu există. NU EXISTĂ! E clar, nu? Sunt doar nişte fantasme. Sunt arme ale teroriştilor psihologici, care îţi vor răul numai de-al dracului. A, de fapt pentru că sunt dracul, că doar trebuie să justificăm religia şi pe dumnezeu cumva, nu? Dar eşti păzit de toate cele rele, eşti vegheat cu blândeţe şi interes de cei care te conduc…

ostrich-strut-struti-conspiratie-oraan-017.jpg

Totul este bine. Să trăieşti bine, struţule! Acolo, în cutiuţa ta, în realitatea ta, în adevărul tău.

P.S.

Sincer, nu ştiu de unde îndârjirea şi exasperarea care m-au dus la postul de mai sus. E o izbucnire instinctivă. Voi reveni, însă, cu acelaşi ton, pentru că vreau să vorbesc despre familie. Şi nu în mod pozitiv.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *