coreea de nord vs coreea de sud – mică “hârjoneală” sau…?

Cică azi dimineaţă coreenii de nord ar fi început să bombardeze o insuliţă care aparţine coreenilor de sud, aşa că ăştia din urmă s-au apucat şi ei să răspundă cu focuri de mortiere, pe principiul “ba p-a mă-tii”.

Din câte îmi amintesc eu, Coreea de Nord parcă deţine tehnologia atomică, dacă nu chiar nişte bombiţe de genul ăsta. Pe de altă parte, Coreea de Sud are o economie capitalistă în plin avânt, de partea ei fiind toţi marii jmekeri din lumea asta.

Miroase puţin a fitil. Dar oare e un motiv serios pentru un război mondial?

Pun pariu că săptămâna asta meciul nord vs. sud va fi subiectul principal. Să aibă şi mass media ce să mănâncă, nu doar summit nato.

2 Comments

  • Nustiu ce sa zic in privinta unui posibil razboi mondial, putin probabil insa problema intre Coreea de Nord si Coreea de sud sau SUA contra Iranului poate lua amploare, parerea mea e ca se va interveni pe linie diplomatica in interiorul marilor puteri inclusiv NATO si mai mult ca sigur totul poate deveni ,,un foc mocnit” gen Irak, Afganistan etc..

  • la realitatea tv se facea o comparatie comica:

    – bombardamentele dintre cele doua corei: 2 morti
    – accidentul din poligonul militar de la brasov: 3 morti

    cred sincer ca e doar un incident care sa ii faca pe oameni sa isi mai aminteasca de comunism, ca de bau bau… inca nu stim bine de la ce a pornit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *