criza ne-a adus nivelul de trai la nivelul dinainte de ’89. deci…

… concluzia unui nene a fost “deci peste un an ne aşteaptă încă o revoluţie”. Nice, din punct de vedere filozofic. Lame, din punct de vedere al realităţii.

Păi în condiţiile unui popor român care a făcut din laşitate un fel de a doua sau a treia lege naturală, de unde o revoltă populară serioasă? Mai ales că revoluţia din ’89 a fost o kestie manipulată de iliescu&co, nicidecum o revoluţie serioasă.

Da, fac parte dintr-un popor laş. Şi cică ar trebui să fiu mândru de asta. Un popor care îşi fură singur căciula, după cum bine puncta George Buhnici într-un editorial destul de chirurgical.

Prin extensie, şi eu sunt un laş. Că, dacă aş fi curajos, aş fi, de fapt, un nebun singur. Iar majoritatea dictează cum trebuie să se comporte turma, nu? Vrei să fii oaia verde? Stai liniştit, că te pun la punct ăia în vinele cărora curge încă sânge de comunist.

Faţă de europeni, la nivelul cărora vrem şi noi să ajungem. Studenţii italieni s-au răsculat? S-au răsculat. Tinerii britanici se bat cu poliţiştii şi poartă măşti ca în “V from Vendetta”? Francezii îi boicotează pe Sarcozy dacă e cazul?

Numai noi ne complacem în situaţia de a-i admira pe bogaţii din Top 300 şi închidem ochii la faptul că miliardele ălora sunt făcute din buzunarele noastre de fraieri.

Uneori chiar mi se par fascinanţi românii. În sensul de fraieri care se fraieresc pe ei înşişi şi le place la nebunie să-şi facă singuri chestia asta. O fi un fel de sindrom pe care l-am văzut în serialul “House M.D.” – disocierea personalităţii.

Nu ne place, dar ne place la nebunie.

Şi mai suntem şi ghinionişti: cum se face, dom’le, că pe timp de criză economică gravă avem parte de cel mai incompetent aparat de guvernare din ultimii 20 de ani, ba chiar din Europa?

Dar asta cred că e o altă poveste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *