de ce să nu umilim contribuabilul? și-apoi să-i cerem să ne voteze

Toată lumea greșește, iar eu nu fac excepție de la regulă, deși mi-aș dori săfiu imaculat…

Mă refer la amenzile de circulație. Pe care întotdeauna le plătesc. Și eu, și frate-meu.

Dar statul are un sistem bine pus la punct dpdv al incompetenței. Și, cu nonșalanță, vrea să facă să mă facă să cred că nu am plătit, iar, dacă sunt fraier, să-mi ia încă o dată banii din buzunar.

Zilele trecute am primit un plin de la administrația financiară, în care sunt anunțat că tre să plătesc impozitul pe locuință și, surpriză, am o restantă de 480 ron la capitolul amenzi.

Ei, drăcie! Normal că m-am alertat și azi, luni, am dat o fugă până acolo să lămuresc situația, după ce am căutat de am înnebunit prin sertare chitanța ultimei amenzi de care îmi aminteam. Din vara lui 2009…

Apropo, tov. Băsescu, bre Boc, coană Udrea, voi vă mai amintiți ce făceați în vara lui 2009? Că, după logica statului, creierele noastre ar trebui să fie niște agende bine puse la punct, cu memorarea la secundă a tuturor acțiunilor noastre.

Ajuns la biroul cu pricina (după ce am fost trimis mai întâi jos, apoi la 122, etc, știți cum e cu plimbatul pisicii între ghișee), constat cu uimire că, de fapt, plicul era pe numele lui fratelo. Deci amenda restantă e a lui.

Vorbesc pe mess cu el rapid (de pe telefon, că el e în Anglia, ce tare e tehnologia asta, ce evoluție, tovarăși!) și aflu că de fapt a plătit-o. Adică trebuie să mă întorc acasă să caut prin dosarele lui chitanța respectivă.

Pisici… Dacă tot sunt în birou, cer să se verifice dacă e înregistrată amenda mea din 2009. Culmea! Nu e! Ce bine că am venit cu chitanța și procesul verbal trase la xerox, că se rezolvă instant.

Dar stai! Nu e tot! Mai am o amendă neplătită! WOW! Aflu că e aia de la accidentul cu motocicleta, pe care am plătit-o de nu știu când, chiar la cec-ul de lângă fostul sediu al poliției rutiere, din Udriște (nu știu de ce îmi amintesc lucrul ăsta… mi se pare că aveam nevoie de chitanță la dosar, ceva de genul).

Deci să recapitulăm: primesc înștiințare că am amendă neplătită (triplată din cauza penalităților), aflu că e plătită, dar nu e înregistrată și mai aflu că am una plătită, și neînregistrată, deci apar ca datornic.

Păi băăăăi cretinilor din aparatul administrativ! Cât de cretini puteți fi, totuși? (nu mă refer la inspectorii din birou, care, bravo lor, s-au arătat binevoitori și calmi, nu am ce să le reproșez)

Mai întâi, plătesc în termen de 48 de ore, jumate din cuantum. Rapid, la cec, e relativ comod. După aia cică prin 2009 era regula că tre să dai la poliție copie după chitanță și proces verbal. Iar acum aflu că, la doi ani diferență, eu ar fi trebuit să știu de nu știu unde că mai bine plătesc direct la administrația financiară, unde tre sa pierd niște ore la cozi???

Ce mă enervează cel mai mult, mai tare decât timpul pe care trebuie să îl dedici birocrației nesimțite, este faptul că am plătit, sunt cu conștiința curată, dar tot eu trebuie să fac eforturi să demonstrez sistemului tembel că am plătit! Că în era IT și mileniul al treilea, nu există o legătură între administrație și cec și poliție, pentru evidența amenzilor plătite.

FUCK YOU, băi, cretinilor din administrație. Nu știu cui mă adresez, dar o merită din plin.

Acum mă scuzați, am de răscolit dosare și trebuie să fan niște exerciții mentale pentru timpul pe care o să îl am, din nou, de pierdut pe la administrație.

P.S.

În același plic am primit și un mesaj sforăitor de la primarul de sector. Care îmi urează la mulți ani și un an nou mai bun.

Cine e imbecilul care s-a gândit la stratagema asta? Cu siguranță nu primarul, ăștia habar nu au de marketing. Totuși, domnu’ Negoiță, să vă zic două vorbe despre minusul la capitalul de imagine.

Plicul ăla m-a făcut să ajung la această repulsie și revoltă. Deci Liviu Negoiță este acum asociat cu impresia de cretinitate la adresa administrației locale.

Păi, tovarășu primar, crezi că te mai votez? Și pls, nu mai pune personalul din birouri să ne spună, în primul rând, să te votăm la următoarele alegeri.

Mi se face pur și simplu greață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *