de ce vine greu apa caldă? că e criză – în capul celor de la primărie

Se dă următoarea ecuaţie: dacă din cele 10 minute în care fac duş, 5 minute aştept să vină apa caldă pe ţeava de apă caldă, unde vine apa rece “pentru că aşa e la etajul 8”, să se calculeze câtă apă caldă ar trebui să plătesc în mod normal.

Ei bine, lăsaţi aritmetica, deoarece la întreţinere se plăteşte cât consumi: adică tot. Chiar dacă jumate din timp eu stau şi mă minunez cum draq poate să curgă apă rece pe ţeava de apă caldă, la plată se consideră că eu am consumat doar apă caldă.

Idioţii suntem noi, contribuabilii, că nu mergem peste asociaţie, peste radet, peste primărie, peste cine o fi cazul, să ne cerem drepturile (“băi, hoţilor, plătesc pentru apă caldă, daţi-mi apă caldă, nu mă puneţi să plătesc mai mult pentru apa rece!”).

În loc de asta, noi ne mulţumim cu atitudinea asta bisericoasă, gen crede (şi nu cerceta) explicaţia lor tembelă că la etajele superioare vine mai greu apa caldă. Din moment ce este ţeavă de apă caldă, de ce avem apă rece pe ea?

O chestie de bun simţ care nu se aplică. Nu pentru că suntem conduşi de nesimţiţi şi am ajuns să fim amorfi, ci pentru că e criză.

E criză de apă caldă, aşa că faceţi duş cu apă rece, sclavilor şi ignoranţilor. Care suntem, că de n-aş fi, m-ar aresta ăştia că am intrat cu mitraliera peste şefii de la radet.

Hai că se încălzeşte apa, vă pup, mă duc la duş. Călâie, dar mere şi-aşa, că doar noi suntem români, ‘tutengât furdui iancule!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *