de twitter ce ziceţi. dar numai in 100 de litere!

Marea invenţie a internetului: comunicarea prin cât mai puţine cuvinte. De parcă înainte nu au existat sms-urile. Şi mai înaintea nu a început să se nască noul limbaj de chat, cu prescurtări bizare, pentru care unii au făcut şi un fel de dicţionar.

Şi pentru twitter, la fel ca în cazul facebook, există speranţe că va deveni un tool de advertising profitabil. Right. Din nou ajungem la bottom line, nu? Making money, no matter what.

Din scurta experienţă cu twitterul mi-am dat seama de câteva lucruri:

– pentru ca twitterul să facă parte din viaţa ta, trebuie să renunţi la viaţa normală şi să devii dependent de net; că stai toată ziua lipit de pc, că ţii tot timpul deschis laptoapa sau ai vreun telefon meseriaş cu acces la net, ideea de bază este dependenţa de net, pentru ca să fii tot timpul la curent REAL TIME cu mesajele celor de pe twitter

– mesaje care pot fi de genul “moamă, aţi simţit cutremurul ACUM 5 SECUNDE?”; sau “Băse l-a făcut pe Geoană, e oficial de 10 SECUNDE!”; sau “sunt X şi mă scarpin la bile”; informaţie concludentă aflată în timp real – ăsta e reclama twitter, afli în timp real ce fac prietenii (din nou, cei mai mulţi “prietenii din mediul virtual”)

– twitter te forţează să gândeşti cum să fii cât mai succint, să pui în cât mai puţine cuvinte informaţia; cică ajută la eficienţa comunicării. de când a devenit eficient să faci economie de cuvinte, deci să rişti să nu fii înţeles? a, dăştepţii normal că mă vor ataca: băi, nu eşti demn de comunitatea twitter, nu ştii să te EXPRIMEZI succint. Oratorii de altă dată se răsucesc în morminte

– interesant… evoluţia speciei a însemnat, teoretic, trecerea de la limbajul semnelor şi onomatopee la un limbaj clar, articulat, care apoi s-a îmbogăţit cu cuvinte, poezii, romane, etc. Twitter e unul din paşii înapoi spre cât mai puţin. Atacă direct bogăţia limbajului şi diversitatea comunicării.

Probabil next step va fi o bazaconie doar cu semne.

După care comunicarea internauţilor va deveni linişte. Pentru că vom fi devenit telepaţi, veţi spune. Nu, pentru că vom fi devenit legume. Sau poate chiar pentru că vom fi devenit specie dispărută.

Get real. Fuck Twitter!

2 Comments

  • RIGHT!
    dar ne prefacem ca nu ne dam seama si ne complacem in viata asta plina de compromisuri aiurea si modele eronate.

    … but who am I to judge the world?

    P.S.
    si acum sa-mi sara fanii twitter in cap, ca am depasit numarul maxim de caractere admis :) :) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *