De ziua drapelului a căzut drapelul. Normal. Ce altceva mai e normal pe la noi?

Sincer, îmi vine să fiu mai mult decât caustic. Îmi vine să dau cu basca de pământ. Pentru că nu am pus pariul ăsta acum o săptămână cu Oprescu: ”Să vezi că pică flamura până săptămâna viitoare!”.

Nu, eu, ca boul, m-am mulțumit să mă distrez cu prietenii și să observ că AR FI POSIBIL așa ceva. Dar i-am creditat pe tovarășii ingineri de la Pasajul Basarab cu mult mai multă responsabilitate decât era cazul.

Am scris un editorial pe ProMotor zic eu decent despre acest subiect, dar și despre alte chestii legate de Pasajul Basarab. Însă haideți să recunoaștem: vremea decenței a trecut.

Ce mi-s portocalii, ce mi-s opozanții? Toți o apă și-un pământ, cum zicea poetul. Dar uite că și culorile îi dau dreptate: dacă amesteci roșul pesedist cu galbenul penelist iese taman orange-ul pedelist. Deci hai să nu ne mai amăgim cu showul politic, în spate tot aceiași afaceriști și mafioți fac regulile și trag sforile.

Oprescule, la ce ți-a trebuit ditamai fanfara la inaugurarea pasajului? Atât de comunist și grețos mi s-a părut tot spectacolul ăla ieftin. Dar na, recunosc, o grămadă de români proști și ignoranți au înghițit gălușca. A fost ca pe vremuri: ”ceaușescu a făcut metroul, ceaușescu  a făcut Dâmbovița, ceaușescu a făcut canalul dunăre – marea neagră, ceaușescu-n tot și-n toate, ura, ura, ura!”.

Metehnele nu dispar, este? Dar asta o știe și Boc. Care tot inaugurează câte un tronson de autostradă, de parcă el e cel care a venit cu ideea, a făcut contractele, a pus umărul la muncă. Băi, românilor, dacă nu ați înțeles până acum că bocul trebuie să pună ștampila orange pe orice, numai ca să vă amăgească, mergeți și votați în Botswana. Că m-am săturat de inteligenții care votează tâmpenii în România.

Victoraș-micul-titulescu… Ce voce, ce intervenții, ce intelect! Cursele auto au fost bune pentru întărirea biluțelor în fața adversarilor politici, este? Dar uităm că e pui de lupan pesedist, din haita lui adrian năstase și miron mitrea. Ah, lup iliescian, cum le combină și le amețește el toate vorbele astea împotriva lui băsescu. Bun, și când o să plece băse cu coada între picioare, care va rămâne, până la urmă, capitalul politic al lui Ponta? Ce va fi făcut el în afară de să fi dat cu pietre în portocalii? Sau nu va mai conta, pentru că pesederelele vor fi iar la guvernare, iar românii o au mică? Memoria.

Domnul Crin-cu-ochi-albaștri. Imensul învins la alegerile precedente. Păcat de el, frumos băiat, l-a făcut marinarul în sânje. Dar îl susține miliardarul patrician, nenea cu adevărul într-o mână și mic.ro în cealaltă. Și, cel mai probabil, îl voi vota la următoarele alegeri, pe principiul ”numai să nu iasă vreunul de-al lui băse”. Că va fi bine, că va fi rău, eu cred că va fi rău oricum. Domnul Antonescu e doar o marionetă a unui alt grup de interese, care oricum negociază cu grupul de interese al lui Ponta și care, împreună, oricum cad la pace cu grupul de interese al lui Băse și Udrea.

DDTV. Zici că e denumire de spray anti-gândaci. Uite că, în cazul de față, dănuț își atrage electoratul cu tot felul de idioțenii și promisiuni tâmpite la zero-teve. Băiatul cică sincer, pretenul pensionarilor și al celor fără voce. Un om credibil, chiar dacă are Rolls într-o Românie ruptă-n fund. E onorabil, ce mai. Drumul de la televiziunea de garsonieră la rolls seamănă cu drumul făcut de becali de la bișniță la maybach. Visul românesc postdecembrist: cum să devii din jmenar un ditamai om de afaceri și figură politică respectabilă. Pardon, averea ți-e respectată de populime, dar ăștia care vor băi de mase nu se mai uită la calitatea celor care îi ovaționează, tot cantitatea elogiilor e mai importantă.

De peremistul vadim nu mai vorbesc. Acum, cu tâmpenia asta de HARCOV (harghita covasna) are, din nou, prilejul să iasă la rampă și să mai lase cu gura căscată doi-trei amărâți. Dacă ar fi niște patrioți sadea, și el și funar ar trebui să se îmbrace, ca teoriștii islamiști, cu jachete de bombe și să dea năvală peste marko belo și vereștoi otilo să dea în cap udemere-ului direct. Sacrificiu, bă, martirism, asta vrem să vedem de la voi, nu vorbe cu ochii ațintiți hipnotizant în ecran.

Udrea. O doamnă. De companie băsesciană. O blondă. Cu frunză verde în zona esențială: grădina carpato-danubiano-pontică. Toți parlamentarii și senatorii se lasă seduși de carpații ei naturali (cica nu ar fi siliconați), de danubienele picioare pe care fustele scurte le lasă vederii, încălțate în pantofiori de jdemii de euroi sau mii de pensii echivalente, de ideea de pontic pubian în care s-ar azvârli băieții ăștia neo-comuniști. Dacă nu v-ați prins încă, întrebarea cea mai importantă a conducătorilor noștri este una singură: ”e blondă natural?”. Băi tâmpiților, grașilor, hahalerelor, mafioților, nesimțiților, răspunsul e clar: nu e blondă naturală. Dar a transformat țara într-o blondă târfă, căreia i-o trageți toți jmenarii.

Băse? Băse e băiat de băiat. E prezidentul româniei, bă, dacă nu știați. Se joacă așa cum vrea el și cum îl lăsăm noi. E stăpânul absolut, alfa și omega, infinitul înțelept. Împarte țara cum vrea el, câtă vreme e cum vor ungurii. Îi trage în țeapă pe hoți, câtă vreme nu e vorba de hoții lui. Le vrea numai binele românilor, câtă vreme vorbim de românii din imediata lui apropiere, că na, încrederea cu cheltuială se ține. Pe final de mandat, înainte să cadă ca bolovanul, își permite să o facă pe Nero – păi nu vi se pare că tot timpul încinge spiritele, ca și cum ar da foc Romei?  E președintele de care vrem să scăpăm mai dihai decât voiam să scăpăm de ceaușescu. Și asta cred că spune totul despre Traian Băsescu. Patronul unei Românii îngenuncheate, unde ne mai permite doar să scheunăm pe bloguri și pe la teveuri, că, în rest, suntem doar niște lași.

Lașitatea. Un lucru normal într-o Românie care pare normală. România lui merge și-așa. Spre dezastru, dar nu ne batem capul acum cu asta. Portocalii râd cu lacrimi gândindu-se la ce le lasă urmașilor: ”după noi, potopul”. Un popor dezamăgit, lihnit, stresat. Datorii imense. Găuri și mizerie. Viitor incert.

Ce vor face Ponta și Crin cu țara asta second-hand, terfelită de 20 de ani? Dacă ei și-ai lor vor să se înfrupte la fel ca ăia dinaintea lor, trebuie să o pună pe picioare. Că doar nu sunt niște sfinți și vor să facă asta fără să profite ulterior?

Este exact mesajul dat cu ocazia inaugurării Pasajului Basarab: ”pasajul este al celor care l-au început sau al celor care l-au terminat?”. O întrebare super-idioată, dar care are un răspuns super-normal: ”e al oamenilor din popor”. Răspuns pe care nu l-am auzit de la nici un actor de pe scena politică.

Ăștia mi-s politicienii din ziua de azi. La fel ca și cei de pe vremea lui Caragiale. Adică de acum un secol. Monarhie, războaie, comunism, capitalism. Frecții. Oamenii rămân aceiași, iar românii rămânem la fel de proști.

Că așa e normal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *