decembrie – luna maşinilor noi extrem de ieftine

Cine are bani acum, se poate lua cu mâinile de cap, pentru că nu ştie încotro să-şi îndrepte privirile de atâtea oferte speciale şi discounturi babane anunţate la maşinile noi.

Păi cum draq să nu îţi vină să-ţi vinzi şi mama când preţurile scad cu mii de euroi la maşini noi?! Şi cum draq să ne le vină samsarilor să îşi împuşte pretenarii din politică atunci când văd că hârburile lor nu le mai ia nici draq, pe fond de mare criză mondială?

Da, e corect: comerţul cu maşini second hand e în impas. Românii fără bani, dar care vor şi ei maşină, stau în expectativă: pr mai avea bani mâine? Se schimbă taxa asta şi se bagă alta mai naşpa? Mai scade puţin preţul la benzină, dar o să mai avem ce pune pe masă?

Degringolada auto – cam asta se întâmplă pe final de 2008 în România. Numai analist auto să nu fii, că la anul or să râdă şi curcile de tine dacă te apuci să faci cine ştie ce prezumţii referitor la evoluţia pieţei.

Dar, na, mă bag şi eu puţin în rahat şi îndrăznesc să afirm că în 2009 se vor vinde mai multe maşini noi decât maşini second hand. Pentru că doamna criză mondială auto îi favorizează tot pe ăia cu bani. Care, oricum, îşi permit o maşină de la 15-20.000 euro în sus, iar o maşină nouă sau, mă rog, una second hand foarte puţin rulată e mai apetisantă decât una de peste 5 ani.
Şi decembrie, ba chiar şi ianuarie şi februarie, se anunţă cu mari discounturi. Pentru că importatorii vor trebui să aplice legea “mai bine vinzi foarte ieftin decât să falimentezi foarte scump” ca să rămână în the big game.

Şi, oricum, în mare părerea celor din mediul business este că această criză bau-bau este cam artificial creată şi se aşteaptă la o redresare rapidă la începutul lui 2010.

Deci, revin: care are bani să dea iama la oferte de maşini noi. Acum e momentul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *