dezastrul din Japonia prin ochii celor mai tari din mass media, adică antena3

Șocant! Nu să văd valurile care târau mașinile și chiar vaporașe pe străzile din oraș sau casele care se prăbușeau. Astea sunt lucruri, până la urmă, normale pentru un cutremur urmat de tzunami în Japonia.

Nu, șocant mi se pare modul a la OTV în care s-au gândit ăștia de la antena3 să facă promo-ul pentru materialele legate de situația din Japonia: fii martor în direct la filmul apocalipsei japoneze!

Adică un fel de 2012 în direct, ia-ți popcornul și admiră distrugerile naturii împotriva umanității! Știrile de la ora 5 sau stilul heirupist al lui diaconescu de la otv? Vax, frate! Îi fac specialiștii de la antena3, băăăă!…

În condițiile în care antena3 se marketează ca un canal foarte serios de informații, cu emisiuni sociale importante și figuri intelectuale. Plus reclamele alea la școala de mass media intact, unde să înveți de la cei mai cei meseriași din branșa asta.

Serios? Meseriași, poate, că profesioniști… Sunt mai profesioniști în a face rating din piatră seacă decât a aplica deontologia profesională.

Dar, vai, nu doar antenele sunt așa de ”profesioniste”. Să nu fiu părtinitor. Vorba aia, realitatea tv și-a dat cu stângul în dreptul de multe ori, cum ar fi ”moare huidu, poporule!” sau ”divorțează moni și iri, mâncatzash!”. Despre protv nu mai spun, că ei pot fi arătați cu degetul pentru că au dat tonul ”deontologiei pentru mase”.

Revenind la cutremurele din Japonia, ar trebui să ne intereseze mai mult situația de la centrala nucleară, pe cale să producă un mega-dezastru. Nu de alta, dar și Cernavodă e plasat aproape de zona zdruncinătoare vrânceană.

Atenția ar trebui să fie la exemplele de așa da și așa nu din cazul japonezilor. Nu la showul dezastrului asociat cu 2012. Că na, sfârșitul lumii poate că dă bine la rating, că sperie lumea… dar oare sfârșitul lumii nu înseamnă și sfârșitul business-ului vostru, companii de mass-media?

Dar de aici o dăm în altă poveste, a inerției prostiei și lăcomiei umane.

1 Comment

  • Un dezastru de neimaginat pentru Japonezi, dupa ce ca a fost aproape stearsa de pe harta zona Fukushima de acest tsunami urmat de zecile de cutremure, au mai aparut si radiatiile nucleare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *