filme: “Angels and Demons” – un fel de altfel de conspiraţie cu biserica…

First of all: filmul e cam prea lung. Adică am fost vineri la premiera lui de la ora 9.15 şi am ieşit din sala la 23.40!!! A trebuit să iau taxiul, că am pierdut metroul…

Ok, asta nu e o problemă. De fapt, nu pot spune că “Angels and Demons” ar avea probleme mari. E o producţie hollywoodiană, cu multe clişee şi cu Tom Hanks.

Faza cu biserica şi cu illuminatti care apare în film e şi nu e îngurgitabilă, dar măcar a dat naştere la un scenariu relativ plin de suspans (relativ, pentru că în film e o bombă, sunt omorâţi unii, sunt şi salvaţi, bomba până la urmă explodează, dar uite că avem şi happy end…).

Totuşi, ca amator de teorii ale conspiraţiei, mi se pare că societatea secretă illuminatti prea e văzută într-un mod romantic şi i se aduc multe scuze. Asta deşi, la momentul actual, sunt multe voci care susţin că illuminatti conduc din umbră lumea şi sunt răspunzători de multe războaie şi manipulare perversă a popoarelor. Well… poate că şi filmul ăsta e tot o piesă din puzzle-ul manipulării, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *