filme – “Harsh Times”

Filmul nu este cine ştie ce, actorul principal fiind Christian Bale, protagonistul din “Batman Beginings”. Şi totuşi…

Există o încărcătură emoţională puternică, accentul punându-se pe psihic. Scenele de acţiune sunt soft, dar îţi pun adrenalina în mişcare. Dialogurile nu par dedicate intelectului, şi totuşi ajungi să te concentrezi la ceea ce se spune. Personajele sunt aproape banale, dar atmosfera reuşeşte să le confere o importanţă foarte mare.

Pe tipul ăsta, Bale, l-am mai remarcat într-un film, “Equilibrium”, care, dacă ar fi beneficiat de un buget monstru, ar fi rivalizat cu Matrix, probabil, la nivelul imaginii şi al efectelor speciale. Dar ce m-a frapat la actor a fost rolul din “The Machinist”, un film psiho-tragic, în care Bale a arătat că este un actor bun, nu unul de consum general.

În “Harsh Times” a fost chiar producător, ceea ce îmi place. Îmi închipui că din mălaiul pentru “Batman Beginings” a finanţat folmuleţul ăsta, ceea ce e chiar cool. Îmi place ideea ca oamenii să se dedice unor lucruri în viaţă, nu să se culce pe lauri şi să devină nişte infatuaţi, cum se întâmplă de obicei la Hollywood. Aşa că Bale m-a prins: aştept să văd alte filme cu el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *