filme: “Inception” – din păcate, e aproape de “deception”

Chiar am crezut că o să fie un film grozav, dar… m-am înşelat. Ar putea să pară că vreau să mă micţionez împotriva curentului sau că vreau cu tot dinadinsul să fiu gică-contra – vorba aia, filmul are un rating de 9,2/10 pe imdb.com, iar criticii de peste tot îl laudă de nu se poate.

Ei bine, nu e chiar aşa. Ideea în sine, cu acţiunile din somn, e faină, dar… nu e originală. Părerea mea sinceră e că “Inception” a plagiat relativ subtil “Matrix”, deşi există destule contraargumente că e vorba de o altă idee. Dar, principial, mie mi-a amintit de Matrix.

Pe urmă, dezamăgirea la nivelul bogăţiei efectelor speciale. Din trailer, ai impresia că Inception e mai tare ca Matrix, dar, în realitate, sunt foarte puţine efecte speciale – e adevărat, răsturnarea oraşului e de mare efect. În rest, acţiune, destul de fain gândită, tensiune nu foarte mare şi situaţii relativ uşor de intuit.

Finalul nu lasă loc de surprize: era normal să se termine în coadă de peşte :) Iar Leonardo di Caprio nu are o prestaţie veridică, parcă ar fi un actoraş la începutul carierei.

Una peste alta, un film slăbuţ cu reclamă prea mare. Cel mai bun film al anului? Nu şi după părerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *