filme: Me and you and everyone we know

Pentru inocenţa modernă corupţia morală devine ceva obişnuit, însă ochii maturi nu pot observa asta. Miranda July, de care nu am mai auzit până acum, joacă în acest film neobişnuit, fiind totodată scenarist şi regizor. Accidentul unui peşte, o pasăre care se trenspune într-un tablou viu, un blind date între o posibilă mamă şi un posibil copil, un “me and you” stresant, doi copii inadaptaţi, dar atât de potriviţi şi atât de maturi în lumea lor imaginară, fanteziile monstruoase atunci când devin realitate – toate acestea creează un univers atemporal.

Nu ştiu ce o fi de vină pentru că spun asta, dar este unul dintre cele mai bune filme pe care l-am văzut în viaţa mea de cinefil. Nu va primi niciodată Oscarul, nu va fi un hit şi nu va aduce milioane de dolari producătorilor. Este un film artistic. O capodoperă discretă, prea încifrată pentru viaţa de zi cu zi.

1 Comment

  • […] Un prieten găsise o idee foarte faină: movies have brought murder back to where it belongs – in homes. Extrapolând fraza asta, filmele care afişează pe frontispiciu actori cu nume “grele” devin din ce în ce mai neapetisante, super comerciale şi super diluate. M-a surprins foarte plăcut “Me and you and everyone we know”, un film simplu, fără pretenţii şi foarte adânc în ce priveşte tematica. Actori mari? Nada. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *