Ford Mondeo 4 e prefigurat de noul Fusion american. Dar va avea succes?

Până acum, Ford Fusion de SUA era diferit față de Ford Mondeo de Europa. Ba chiar exista un Fusion european bazat pe Fiesta. Dar acum oficialii Ford afirmă că noul Fusion, apărut la Detroit 2012, este un frate aproape geamăn al viitorului Ford Mondeo european.

Cât de ”aproape geamăn”, și eu sunt curios să văd. Pentru moment, am unele semne de întrebare referitor la evoluția noii generații Mondeo.

Mai întâi, mă uimește că ”edge design” cu care Ford se lăuda cu niște ani în urmă a lăsat locul unui stil mai convențional. E adevărat, modern și reușit, dar… parcă prea multe influențe de Aston Martin în grila asta frontală, nu credeți?

Ford Fusion 2012 vs. Ford Mondeo 2011

Nu e neapărat rău, dar nu e deloc direcția de design la care mă așteptam de la noul Mondeo. S-ar putea, totuși, ca Mondeo european să mai sufere unele modificări de imagine.

Interesant spatele mașinii, o rafinare a actualului Mondeo, care, chiar dacă aduce oarecum a Jaguar (?), mi se pare binevenită pentru berlina asta.

Ford Fusion 2012 vs. Ford Mondeo 2011

Într-un fel, pare o versiune masculinizată a lui Mazda6. Iar linia geamurilor laterale și, mai ales, muchia mediană proeminentă, îi conferă noului Mondeo, pardon, Fusion, un aer foarte dinamic.

Ford Fusion 2012 vs. Ford Mondeo 2011

Interiorul mi se pare cam prea sobru, mai ales dacă mă gândesc la noile Fiesta și Focus, dar, din nou, cine știe, poate că Mondeo european va mai aduce o scânteie în peisaj. Sunt curios dacă, în realitate, calitatea premium pe care o laudă oficialii Ford chiar se va regăsi pe Mondeo. Nu că modelul actual ar avea probleme la acest capitol, dar e cam exagerată comparația cu BMW sau Mercedes.

Ford Fusion 2012 vs. Ford Mondeo 2011

Mai sunt curios dacă în Europa noul Mondeo va beneficia de versiune hibridă plug-in a lui Fusion. Greu de crezut că va reuși să tenteze pe cineva, câtă vreme majoritatea europenilor preferă dieselul pe o astfel de mașină.

În fine, mai aștept să văd viitorul Passat, care ar trebui să apară prin 2014, cât de bun va fi față de Mondeo 4. Dacă va continua linia supersobrietății actualului facelift, s-ar putea ca Mondeo să fie un pariu mai reușit. Pentru moment, noul Fusion american e clar mai atractiv decât Passat-ul american facelift. Deși par orientate ambele spre clientela mai în vârstă, care nu e neapărat atrasă de dinamism, right?

Ford Fusion 2012 vs. VW Passat USA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *