geneva 2009: care contra cine. subiectul “versus”, preferatul meu!

O fi de vină vreun spirit războinic intrinsec sau pur şi simplu concurenţa din domeniul auto – oricare ar fi adevărul, uite ce dueluri văd eu la Salonul Auto Geneva 2009.

Duelul pretendenţilor la statutul de… anti-Logan: Peugeot 206+ vs. Tata Nano

Duelul citadinelor smart-buy: Chevrolet Spark vs. Hyundai i20 (3 uşi)

Duelul pretenţiilor de clasă mică: Renault Clio facelift vs. Volkswagen Polo

Duelul INHOUSE: Seat Leon FR facelift vs. VW Golf 6 GTI

Duelul familistelor compacte: Renault Scenic (generaţia a 3-a) vs. Toyota Verso (tot generaţia a 3-a)

 

Duelul struţo-crossoverelor: Peugeot 3008 vs. Skoda Yeti

Duelul celor cu aere de crossover:Audi A4 Allroad vs. Saab 9-3X

Duelul SUV-urilor efeminate:Lexus RX vs. Mazda CX-7 facelift

Duelul maşinilor mai mult de… marfă: Ford Ranger facelift vs. Nissan NV200

Duelul micilor decapotabile cu pedigree: Fiat 500C vs. Mini Cabrio JCW

Duelul coupeurilor de lux: Maserati Granturismo S Automatic vs. Mercedes E Coupe

Duelul very hot hatch: Mazda3 MPS vs. Renault Megane RS

Duelul sportivelor care aspiră mai sus: Audi TT RS vs. Nissan 370Z

Duelul Grand Tourismelor Supersport: Ferrari 599 HGTE vs. Porsche 911 GT3

Duelul supersportivelor… antagonice: Aston Martin One-77 vs. Lamborgini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce

Duelul TOP OF THE TOP: Bugatti Veyron Blue Centenaire vs. Maybach Zeppelin + Rolls Royce facelift

Pentru detalii şi, normal, rezultate, click pe linkul “Read more”, scris cu roşu

——————————-

Duelul familistelor compacte:

Renault Scenic (generaţia a 3-a) vs. Toyota Verso (tot generaţia a 3-a)

renault-scenic-vs-toyota-verso-geneva-2009-oraan

Scenic se bazează tehnic pe Renault Megane 3, de la care împrumută ceva în partea frontală şi aproape nimic în rest. Pare mai degrabă o maşină derivată din marele Espace şi începe să aibă o identitate proprie. Mă rog, nu prea putem vorbi de identitate, pentru că maşina riscă să intre rapid în banalitate – poate doar stopurile să rămână o carte de vizită.

Toyota Verso este din ce în ce mai simplistă, iar acum pare pur şi simplu o maşină şi mai banală decât Renault Scenic. Ambele se laudă cu spaţiu mult mai mare şi mai modulabil, o viaţă la bord mult mai plăcută pentru familie, dar şi economie mai bună şi performanţe crescute.

Cred că notorietatea lui Scenic îi va aduce victoria maşinii franceze în ce priveşte vânzările. Deci Renault Scenic vs. Toyota Verso: 1-0.

———————-

Duelul celor cu aere de crossover:

Audi A4 Allroad vs. Saab 9-3X

audi-a4-allroad-vs-saab-9-3x-geneva-2009-oraan

Audi A4 are de partea sa nişte arme redutabile de marketing: sistemul quattro, apelativul Allroad şi imaginea lui Q7. (cred că orice fan Audi visează să se afişeze într-un Q7). Totuşi, armele astea nu îl vor ajuta atât de mult în viaţa reală, în condiţii vitrege.

Saab 9-3X… ei bine, se bazează doar pe un “X” discutabil, mai ales că marca nu are la activ decât un eşec, Saab 9-7X, bazat pe un Chevrolet. Iar acum suedezii trec şi prin vremuri tulburi.

E destul de clar care va fi rezultatul confruntări, chiar dacă A4 va fi mai scump (la nivelul ăla de preţ, peste 30-35.000 euro, diferenţele nu vor fi prea mari pentru clienţi). Aşadar, Audi A4 Allroad vs. Saab 9-3X: 1-0.

—————————–

Duelul struţo-crossoverelor:

Peugeot 3008 vs. Skoda Yeti

peugeot-3008-vs-skoda-yeti-geneva-2009-oraan

Ar fi o rivalitate la limită, punctul comun fiind că derivă din modele concurente de clasă compactă: Peugeot 308, respectiv VW Golf.

Peugeot 3008 a renunţat, probabil, pe parcurs la a fi un SUV frate mai mic al lui Peugeot 4007 şi acum e un fel de monovolum mai gras şi mai crossover. Zic ei, francezii.

Pe de altă parte, Skoda Yeti e derivat din Volkswagen Tiguan, dar e un fel de văr de-al acestuia mai puţin dus pe la şcoală. Aproape fad, se laudă că e foarte încăpător şi dă impresia de SUV prin muchiile drepte. Dar, la fel ca 3008, de-abia va face faţă ca un simplu crossover.

Din punct de vedere vânzări, ceea ce propun francezii nu e prea uşor de înţeles, faţă de ceea ce propun cehii – al căror argument suprem va fi sintagma “un Tiguan mai iefin”. Ceea ce sună mai bine decât “un 308 mai capabil”. Deci Peugeot 3008 vs. Skoda Yeti: 0-1.

—————————-

Duelul pretenţiilor de clasă mică:

Renault Clio facelift vs. Volkswagen Polo

renault-clio-facelift-vs-volkswagen-polo-geneva-2009-oraan

Aici vorbim taman de inversul duelului din clasa compactă, dintre Renault Megane 3, total nou, şi VW Golf 6, un facelift al lui VW Golf 5. Adică Renault Clio are parte de un facelift discutabil, iar Volkswagen Polo vine complet fresh, într-o nouă generaţie.

Ce mai tura vura, Renault Clio nu prea o să aibă alt argument în afara preţului, în timp ce VW Polo, mai ales cu aspectul său de frăţior al lui Golf 6, va rupe. Inimi şi, cel mai probabil, vânzări. Deci e clar, Renault Clio facelift vs. VW Polo: 0-1.

————————–

Duelul citadinelor smart-buy:

Chevrolet Spark vs. Hyundai i20 (3 uşi)

chevrolet-spark-vs-hyundai-i30-3usi-geneva-2009-oraan

Primul este, practic, al treilea frate din familia Suzuki Splash & Opel Agila. Şi, aş adăuga, cel mai arătos, deşi, probabil, va fi mai ieftin decât ambele surate.

Hyundai i20 nu este o cunoştinţă nouă, dar coreenii preferă să-şi marketeze produsul ca unul de sine stătător. Măcar de ar fi fost mai dinamic şi mai diferit decât versiunea în cinci uşi… dar nu este, aşa că stilul mai modern, perechea de uşi suplimentară şi preţul care se anunţă competitiv fac din Chevrolet Spark un concurent foarte puternic.

Concluzia mi se pare simplă, Chevrolet Spark vs. Hyundai i20 (3 uşi): 1-0.

———————————

Duelul very hot hatch

Mazda3 MPS vs. Renault Megane RS

mazda3-mps-vs-renault-megane-rs-geneva-2009-oraan

Now that’s an interesting one! Megane RS are deja o notorietate cam greu de egalat de indicativul MPS, dar să nu uităm că Mazda3 este bazată pe Focus, cel mai tare din parcare în privinţa trenului de rulare (care a fost supeoptimizat pentru Mazda3 MPS).

Ambele au motoare turbo, cu puteri apropiate, la polul 250 CP. Mazda3 MPS ar pierde, teoretic, puncte în ce priveşte sportivitatea, deoarece are caroserie cu cinci uşi, în timp ce Megane RS se apropie de un coupe foarte compact şi agil.

Dar… never say never. Practic, ambele versiuni sunt la a doua generaţie, Renault având avantajul know how-ului din F1 (cel puţin la nivel de marketing). Pe pistă, francezul cred că va fi ceva mai bun, dar în utilizare, chiar şi sportivă, cotidiană, nu ştiu care ar putea ieşi mai bine.

Un rezultat categoric nu pot da, deci Mazda3 MPS vs. Renault Megane RS: 1-1!

———————————

Duelul Grand Tourismelor Supersport

Ferrari 599 HGTE vs. Porsche 911 GT3

ferrari-599-hgte-vs-porsche-911-gt3-geneva-2009-oraan

Ce tare, să compari două maşini pentru că sunt roşii… C’mon, a fost o poantă, că deh,  suntem în luna femeilor, pentru care maşinile, dacă sunt roşii, sunt foarte tari.

A nu cădea în ispita de a considera că Porsche 911 GT3 este mai tare decât torpila brutală GT2. Nu, Porsche 911 GT3 este un foarte rapid gentleman-pilot. Adică în stilul lui Ferrari 599 HGTE.

Chiar dacă cele două maşini sunt suficient de diferite ca şi construcţie, tot acolo bat: upgrade-uri ale unor maşini sport al naibii de bune. Suficient de exclusiviste pentru a fi dorite, dar suficient de radicale pentru a fi dedicate mai mult cunoscătorilor.

Ferrari e ceva mai ok, având configuraţia motor faţă – propulsia spate, iar motorul său V12 este superior boxerului Porsche din punct de vedere al valorilor stricte pentru putere. Dar, cum ambele motoare sunt aspirate, va fi nevoie de feeling de pilotaj pentru a scoate de la ele ceea ce pot da (şi nu doar un fâs de genul “push the pedal to the metal”). Pe de altă parte, Porsche e mai accesibil, nefiind atât de extravagant.

Grea alegere. Parcă, totuşi, aş paria pe Porsche – nu pentru că e germană maşina, ci pentru că te provoacă mai mult, datorită motorului plasat în spate. Cel puţin pentru moment, Ferrari 599 HGTE vs. Porsche 911 GT3: 0-1.

————————-

Duelul supersportivelor… antagonice

Aston Martin One-77 vs. Lamborgini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce

aston-martin-one-77-vs-lamborghini-murcielago-670-4-superveloce-geneva-2009-oraan

Mda, recunosc, destul de trasă de păr comparaţia de faţă, dar alta nu prea văd la salonul ăsta. Aston Martin One-77 are gene de maşină de curse, după cum declară proiectanţii, însă se prezintă ca un grand tourism foarte fain şi nu aşa de sălbatic cum arată Lambo.

Italianul este un taur nărăvaş şi nu vrea să ascundă asta absolut deloc: ADN-ul din motorsport este clar şi la vedere, aproape că te sfidează. Dacă Aston are motorul V12 plasat frontal, Lambo îl are central, în spatele scaunelor, diferenţa de putere fiind destul de mică. Lambo, totuşi, plusează cu tracţiunea integrală.

Sincer, la cât de piperat se anunţă preţul lui Aston Martin One-77, mai degrabă ar trebui comparat cu Reventon… Dar ne mulţumim şi cu situaţia de faţă. Unde rezultatul final Aston Martin One-77 vs. Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce este 1-0.

———————————

Duelul sportivelor care aspiră mai sus

Audi TT RS vs. Nissan 370Z

audi-tt-rs-vs-nissan-370z-geneva-2009-oraan

Da, ştiu că Nissan 370Z a fost deja lansat în America la finalul anului trecut, dar aici vorbim, totuşi, de versiunea cu specificaţii pentru Europa. Care, la o adică, poate fi considerată un fel de premieră de model nou, aşa cum Audi TT RS este, de fapt, o versiune nouă a unui model deja cunoscut. Deci am împăcat şi capra, şi varza.

Ambele au puteri de peste 300 CP, dar obţinute diferit: japonezul motor V6 mare şi aspirat, germanul motor turbo aproape la jumătate ca cilindree.

Ambele mai au în comun dimensiunile şi… aspectul de coupe relativ clasic (oricum, Nissan 350Z era comparat mai ales cu Audi TT, din păcate germanul nu avea o motorizare serioasă comparabilă).

Mie mi se pare Nissan 370Z o evoluţie faină a lui 350Z, însă Audi TT a renunţat la ideea de a mai fi original şi se bazează pur şi simplu pe notorietatea predecesorului, care chiar era original în felul său. În plus, sportivitatea îl face cam brutal faţă de Nissan.

La nivelul ăsta, prefer lucrurile mai clasice, aşa încât Audi TT RS vs. Nissan 370Z: 0-1.

———————————-

Duelul coupeurilor de lux

Maserati Granturismo S Automatic vs. Mercedes E Coupe

maserati-granturismo-s-automatic-vs-mercedes-e-coupe-geneva-2009-oraan

Mă rog, Granturismo aduce nou doar cutia de viteze automată, aşa încât e o comparaţie la limită cu noul coupe Mercedes E-Class, lansat în premieră modială la Geneva 2009 (dar şi acesta e, până la urmă, doar o versiune a lui Mercedes E-Class…).

Nu prea e nimic de spus despre cele două, decât că Mercedes e mai accesibil ca preţ, fiind o jumătate de treaptă sub nivelul la care se doreşte Granturismo. Dar, oricum, vorbim de nişte scoruri unde îţi permiţi să alegi ce-ţi pofteşte inimioara.

Iar inimioara mea mi-ar dicta o kestie italiană. Maserati Granturismo S Automatic vs. Mercedes E Coupe: 1-0.

—————————

Duelul SUV-urilor efeminate

Lexus RX vs. Mazda CX-7 facelift

lexus-rx-450-vs-mazda-cx-7-facelift-geneva-2009-oraan

Lexus RX nu e chiar nou, dar la Geneva a fost prezentată versiunea cu specificaţii pentru Europa. Deci poate fi comparată fără jenă cu Mazda CX-7 facelift (care, de asemenea, a avut premiera deja pe alte meleaguri…).

Lexus e imbatabil la capitolul propulsie hibridă, unde Mazda nu zice nici pâs. În schimb, Mazda CX-7 i-o trage lejer lui RX la capitolul stil şi design, unde SUV-ul premium al lui Toyota cam gafează, mai ales dacă ne raportăm la generaţia precedentă.

În rest, aceleaşi bla bla-uri despre cât de tare e fiecare, deşi lumea nu prea iese de pe şosea cu ele.

Apreciez curentul pe care l-a impus Lexus RX, multe SUV-uri adoptând la ora actuală propulsia hibridă. Iar sportivitatea lui CX-7 nu e un argument dacă vorbim de gabaritul ăsta. Aşa încât Lexus RX vs. Mazda CX-7 facelift: 1-0.

——————————-

Duelul TOP OF THE TOP

Bugatti Veyron Blue Centenaire vs. Maybach Zeppelin + Rolls Royce facelift

bugatti-veyron-bleu-centenaire-vs-rolls-royce-phantom-maybach-zeppelin-geneva-2009-oraan

1-0.

Mai au rost comentariile?

————————————-

Duelul micilor decapotabile cu pedigree

Fiat 500C vs. Mini Cabrio JCW

fiat-500c-vs-mini-cabrio-jcw-geneva-2009-oraan

Nu prea e o luptă cinstită, recunosc – Fiat 500C ar trebui comparat cu versiunea de bază a lui Mini Cabrio. Dar, cum aia deja e old news, nefiind o ditamai premiera ca Fiat, ne mulţumim cu versiunea de top a lui Mini Cabrio, aia revizuită de John Cooper Works.

Care e mai cabrio? Mini Cabrio JCW. Care e mai tare? Mini Cabrio JCW. Care e mai exclusivistă? Fiat 500C. Hopa! Păi cum? Păi uite-aşa – chiar dacă nu e un cabriolet veritabil, Fiat 500C îşi atinge lejer scopul, fiind mult mai magnetizant (dar şi mai accesibil) decât redutabilul Mini Cabrio JCW.

Oentru că, să recunoaştem, cabrio + putere nu prea dă un rezultat ok. Mai ales la buget.

Aşa încât Fiat 500C vs. Mini Cabrio JCW: 1-0.

—————————–

Duelul maşinilor mai mult de… marfă

Ford Ranger facelift vs. Nissan NV200

ford-ranger-vs-nissan-nv200-geneva-2009-oraan

Un pick-up 4×4 vs. o dubă? Ce-i asta, m-am îmbătat? Nu, nicidecum. Sunt, practic, singurele premiere care au mai multe în comun cu spiritul de utilitară decât cu ideea de autoturism pentru persoane.

Eu unul am clar o preferinţă, aşa încât nu ar trebui să mire rezultatul. Ford Ranger vs. Nissan NV200: 1-0.

—————————–

Duelul pretendenţilor la statutul de… anti-Logan

Peugeot 206+ vs. Tata Nano

peugeot-206-plus-vs-tata-nano-europa-geneva-2009-oraan

Ce comic! Chiar hilar! Uite cum încearcă unii să fure din clienţii lui Logan: Peugeot îi dă vechiului 206 o moacă de 207, iar indienii speră să facă din Tata Nano pentru Europa maşina de 5.000 euro.

Haideţi, băieţi, chiar aşa de penibil?

Totuşi, cred că un european normal nu s-ar coborî la nivelul unui Nano. Peugeot 206+ vs. Tata Nano: 1-0.

————————

Duelul INHOUSE

Seat Leon FR facelift vs. VW Golf 6 GTI

vw-golf-gti-vs-seat-leon-fr-geneva-2009-oraan

Un fel de duel fratricid, un fel de OLA vs. GUTEN TAG, un fel de tatonare între două facelifturi, unul aproape inexistent, celălalt marketat ca o nouă generaţie.

Poate că Seat Altea FR şi-a făcut un mic renume în ultima perioadă, însă GTI este un indicativ care pur şi simplu nu poate fi detronat. Aşa încât Seat Altea FR vs. VW Golf GTI: 0-1.

Nu le-am găsit partener de duel la acest salon auto Geneva 2009 următorilor: Aston Martin DBS Volante, Honda Accord Type S, Seat Exeo ST, Skoda Fabia Scout, Volvo S80. Dar nici nu sunt modele aşa de importante.

NEXT TIME: duelurile conceptelor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *