Greva Dacia – marele balon de săpun

Right… deci până la urmă se pare că am avut dreptate în editorialul din promotor.ro, unde băgam fitilul că prea miroase a nişte uneltiri politicianiste penibil de româneşti. Adică un scenariu ieftin: se face summit, reflectoarele mondiale se îndreaptă spre România, na, că se găsesc muncitorii de la cel mai important vector de imagine al României în lume să facă grevă. Marea grevă de la Dacia.
Mai mult decât atât, justiţia amână în mod deliberat o decizie (a se citi “comandă politică”, deşi nu am cum să demonstrez acest lucru – că atunci ce conspiraţie ar mai fi?!), greva se întinde în toată mass-media, iar liderii sindicali se bat cu pumnul în piept că nu cedează.

Se termină summit-ul, gata, sindicatul devine mieluşel (tovarăşul Ion, unde e pieptul ăla bengos în care vă băteaţi cu pumnul? poate ar fi cazul să vă ia colegii de muncă la nişte şuturi în dos, că i-aţi manipulat şi le-aţi înşelat încrederea) şi acceptă propunerea Dacia – acum, na, înclin să cred că oficialii au dreptate cu acoperirea investiţiilor, că ştiu, în primul rând, ce amatori de comisioane au fost guvernanţii de atunci.

Oricum, din nou mi-e greaţă de cât de uşor pot fi manipulaţi oamenii în România prin mass-media. Faci o campanie subversivă, arunci ştiri petarde, induci oamenii în eroare şi gata, poţi să îi păstoreşti cum vrei. Să mai spună cineva că fosta securitate a dispărut, când pute de la o poştă modul în care se insinuează în acţiunile de felul ăsta.

Băieţi, chiar aşa de mult vă plac efectele speciale din filmele cu James Bond că vă bagaţi p**a în el de popor numai ca să vă distraţi şi să vă daţi jmecheri şi dăştepţi? Hai că tare mi-ar place să fac tir pe voi, nenorociţilor.

Cât despre restul românilor: fiţi, bă, ignoranţi în continuare şi nu vă implicaţi în nimic, staţi în cutiuţa voastră ca struţii, având impresia că nimic nu vă atinge. Mai devreme sau mai târziu veţi ajunge să regretaţi că aţi stat cu mâinile în sân, dar va fi prea târziu şi io nu voi fi acolo să rânjesc “v-am spus io”, că mă vor fi mazilit băieţii deştepţi cu ochi albaştri :) (na, că exagerez, deja mă văd martir…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *