Honda Civic îmi place mai mult decât VW Golf 6. Mult mai mult!

Recunosc, deşi m-am declarat fan Jimny, am rămas, iar, impresionat de Honda Civic. O maşină tinerească şi foarte reuşită, care m-a făcut să îmi doresc să o mai conduc. Ciudat, de când a apărut parcă nu s-a schimbat, nu s-a demodat, nu şi-a pierdut din originalitate – şi au trecut deja aproape patru ani.

honda-civic-oraan-1.jpg

Maşina pe care am avut-o acum era cu motorul 2,2 diesel, despre care nu credeam că va face o figură bună. Ei bine, doar la rece este enervant zgomotul ăla de tractoraş, pentru că, în rest, maşina este foarte echilibrată şi nu te deranjează. Puţin cam supramotorizată, mai ales că trenul de rulare nu este deloc aşa de sportiv cum îţi inspiră designul.

Însă e confortabil şi oferă satisfacţii suficiente într-un condus dinamic (nu prea exagerat, pentru că în curbe cauciucurile scârţâie cam repede şi maşina subvirează destul de mult). Aş mai critica raza de bracaj cam mare. Şi cam atât, pentru că interiorul şi postul de conducere sunt super tari!

honda-civic-oraan-2.jpg

Maşina arată ca un OZN de afară, fiind total diferită de oricare altă compactă – nici Renault Megane 2 nu se ridică la acelaşi nivel ca design. Interiorul merge pe aceeaşi linie, fiind rupt de realităţile celorlalţi constructori. Poate că uneori îţi vine să critici nişte materiale, dar, wtf, nici nu îţi mai pasă că există mici carenţe când feelingul per total este de maşină super.

Mai super decât VW Golf 6, pe care tocmai l-am avut într-un test comparativ exclusiv (atenţie, primul care apare în presa auto din România!). Şi despre care pot spune că este un facelift foarte reuşit al lui VW Golf 5, fiind o maşină mai mult decât corectă din cam toate punctele de vedere.
vw-golf-6-test-oraan.jpg

În afară de un capitol: apeealingul. Dacă Honda Civic te face să te simţi de 20 de ani, indiferent că ai 18 sau 60, Golf 6 e maşina aia enervant de serioasă şi teutonă (chiar hitleristă, într-un fel), care îţi spune că viaţa este pragmatică şi fadă – ceva de genul “gata, ai 40 de ani, începi să îmbătrâneşti, hai, gândeşte-te la cimitir de acum încolo”.
Ba bine că nu! Există Honda Civic, aşa că viaţa este foarte faină! Numai că îmi trebuie 20.000 euro ca să simt asta tot timpul…

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *