Iaca Dacia Lodgy, spaima trenului! Și nu numai…

Ok, începutul de an 2012 chiar că mă surprinde. Sincer, nu mă așteptam ca Dacia Lodgy să arate așa. Nu arată nici bine, nici rău, sincer.

Încerc să gândesc precum un familist, interesat foarte mult de spațiu, securitate și buget. De ce oare nu are o formă mai apropiată de a unui monovolum? Or fi costuri mai mari de dezvoltare?

Apoi am doar eu impresia sau Lodgy e cam înăltuță și nu suficient de lată? E mai degrabă un mini-bus, care îmi amintește de Nissan Serena, din anii ’90, o mașinuță care a surprins plăcut cam pe toată lumea.

Lucru care sigur se va întâmpla și cu Dacia Lodgy. Un adevărat autobuz personal, în care să îți cari, la propriu, familia cu cățel, cu purcel (nu neapărat tranșat…).

Interesant este faptul că, deși vorbim de o mașină bazată pe o utilitară, de fapt, Lodgy arată mulțumitor de civilizat. Mă rog, versiunea de bază, cu roți cu jante din oțel și cu bare și oglinzi negre (presupun), va arăta mai necizelată – dar, hey, dacă ești un familist pragmatic, nu ar trebui să te intereseze detaliile de design.

Încă un lucru: Dacia Lodgy anunță pensionarea breakului Dacia Logan MCV. Ce sens își mai are MCV-ul, din moment ce Lodgy oferă 7 locuri mult mai spațioase și un spațiu de încărcare mult mai bun? Și nici diferența de preț nu cred că va mai fi considerat un atu serios al MCV-ului.

Well, sunt foarte nerăbdător să fac cunoștință cu noua Dacia Lodgy. Doar de curiozitate și pentru cultura mea generală auto, nu sunt un potențial client.

P.S.

… dar, dacă aș avea doi copii, de exemplu, cred că Lodgy chiar ar fi o mașină de familie excelentă! În funcție și de prețuri, evident, dar estimez că acestea vor fi super-atractive.

Atât de atractive, încât preconizez falimentul CFR Călători…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *