încă mai sunt fraieri care cred în laptele şi mierea UE

L-am întâlnit în trafic, de 8 martie. Idiotul arbora cu mândrie steguleţul albastru cu steluţe galbene, la fel cum o făceau sute de alţi fraieri în 2007, când România a aderat la marea m-U-i-E.

ue-fraieri.jpg

Dacă este să înjuraţi pe cineva pentru cum merg lucrurile în ţara asta, nu uitaţi şi de fraierii ăştia, care au înghiţit găluşca beneficiilor intrării în Uniunea Europeană pe nemestecate, dar tot noi ceilalţi avem dureri de stomac.

Fraierii ăştia îşi închipuie că acum, dacă avem nu ştiu câte mall-uri şi ne putem lua maşini pe credit, gata, totul merge foarte bine în ţară. Au dat şi ei o tură pe afară, prin Europa, au văzut doar partea de shopping din civilizaţie şi gata, România e superbă o dată intrată în UE.

Nu contează că planurile europenilor sunt de a ne transforma în piaţă de desfacere, de a ne suge de ultimele resurse pentru ca să o ducă ei bine, de a ne pune beţe în roate (vezi cazul Nokia la Cluj sau Ford la Craiova), într-un cuvânt, de a ne domina pentru ca nivelul lor de trai să nu decadă.

Fraierii pot dormi liniştiţi: sunt orbiţi de steluţele de pe steagul albastru. De ce să mai şi gândească?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *