inundaţii acasă – părerile de rău nu-şi mai au sensul

Poate că ar trebui să îi compătimesc pe cei din zona Borşei, de pe muntele Vaser, de pe lângă râul Vişeu şi Tisa. Însă nu mă pot abţine să nu fiu critic.

Este vorba de flendureala şi miserupismul românesc în faţa abuzurilor unor şmecheri. Şmecheri care au devalizat pădurile din zonă, aşa numita mafie a lemnului. Şmecheri care, pentru câştigul imediat, nu au ţinut seama de efectele ulterioare acţiunilor lor.

Dacă despădureşti masiv un versant, atunci vor apărea alunecări de teren, iar pârâiaşele nu vor fi absorbite, ci vor umfla prea mult râurile de jos. Şi uite aşa se duc dracului gospodăriile şi mor oamenii înecaţi. Pentru că viitura vine şi cu diverse alte lucruri, cum ar fi buşteni sau noroaie.

Deci uite cum, la câţiva ani depărtare de genocidul natural ignorat cu bună ştiinţă şi pe şpăgi grase, românul se vede în situaţia de a băga mâna în visteria naţională pentru a-i ajuta pe sinistraţi. Din păcate, adevăraţii vinovaţi în cel mai bun caz ajung să pozeze în donatori – asta dacă nu cumva li se rupe de ce au făcut şi se lăfăie în vilele şi limuzinele create de pădurile lipsă.

Deci, stimabililor, îmi pare rău doar că România a trecut printr-o perioadă pesedistă, în care au fost permise majoritatea mârşăviilor care acum îi afectează pe oamenii nevinovaţi. Sau a căror vină este inacţiunea, pentru că, nu-i aşa, ce puteau face?

1 Comment

  • chiar eram la vatra dornei eram in Dacia mea Break si asteptam pe prietena mea sa iasa dintr-un magazin de unde trebuia sa cumpere un suc si iti spun am asteptat vreo 5 minute am inebunit de cate tiruri incarcate cu lemne au trecut si apoi se mira de ce dracu cade muntele peste ei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *