”Iubiți și câinii vagabonzi”, dar ELIMINAȚI maidanezii și iresponsabilitatea criminală!

Da, băi, liderilor politici și afaceriștilor și ignoranților, pentru voi este acest mesaj. Și, pentru ca să îl înțelegeți mai bine, vă explic în continuare de ce am eu părerile pe care le am despre maidanezi.

În primul rând, încep prin a spune că îmi plac câinii. În general, sunt un iubitor al animalelor, nu îmi place să le văd suferind și nici nu sunt de acord cu imixtiunea în mediul lor natural, darămite cu exterminarea lor.

Dar, atenție, aici mă refer la animale sălbatice în primul rând, după care la animale de companie. Maidanezii nu intră în această categorie, deoarece au deveni o subspecie aparte.

În primul an de facultate la București, prin ’97, parcă, m-a frapat numărul mare al câinilor vagabonzi din Regie, de prin Politehnică și, în general, din București. Față de vagabonzii răzleți pe care îi mai vedeam pe-acasă, prin Sighet, în București mi se părea că e invazie. Și asta în condițiile în care acum 15-16 ani erau muuuuult mai puțini câini vagabonzi în capitală decât acum.

Încă de atunci vorbeam cu colegii și făceam preziceri gen mama-omida: ”în câțiva ani, or să fie de vreo 5 ori mai mulți, la cât de rapid și de mult se înmulțesc!”. Nu înțelegeam la ora respectivă ce o fi așa de greu să prinzi câinii, să îi duci într-un centru special unde să le faci o injecție și după aia să îi faci mănuși? Ce, să nu-mi spuneți că pe vremea comunismului asta a fost o idee proastă?!

Dar uite că a venit madam brigi-bardo (că așa vreau eu să îi spun franțuzoaicei auto-intitulate ambasador al drepturilor caninelor) și l-a amețit pe primarele Lis, care, ce să vezi, a zis că nu se cade să supărăm noi o europă cu ifose, reprezentată de brijita asta. Așa că a zis stop oricăror planuri de a păstra echilibrul între oameni și maidanezi.

Ca urmare, brijita s-a urcat în avion și dusă fu, fără să-i mai pese de românia-din-fundul-europei, iar Bucureștiul s-a transformat în doar câțiva ani într-un mușuroi de maidanezi. Am ajuns ca, prin anul patru de facultate, să ies cu vreo câțiva colegi să vânăm efectiv maidanezii de care se temeau jumătate din politehniști. Maidanezi care nu mă lăsau să dorm din cauza urletelor, care săreau la picioare ori de câte ori aveau ocazia și care amenințau tot timpul cu transmiterea diverselor boli și cu paraziți. Am ieșit la vânătoare pentru că nu mai suportam, clar?

Drace, până și la noi la cămin aveam maidanezii noștri. Chiar îmi amintesc de unul pe care l-am urmărit crescând. Mă jucam cu el aproape de speriat pentru unii: pur și simplu îmi băgam mâna în gura lui și îl lăsam să mă muște ușurel, în joacă. Dar uite că după doi ani, cu mine se juca, dar pe restul începuse să îi muște serios. Mi-a părut rău când au venit hingherii să-l ducă să-i facă felul, dar eram conștient că devenise periculos – au fost momente când mi-am pus probleme dacă nu mă va mușca și pe mine…

Între timp, oamenii deveneau terorizați, statisticile creșteau de la an la an de oameni mușcați de maidanezi, ba chiar începeau să apară și cazuri de oameni omorâți de haite de maidanezi. Autoritățile, nimic, ce naiba, doar suntem în România, unde-ai văzut matale să fie cineva competent?

Dar uite că, la un moment dat, Europa a început să zvârle cu bani în noi pe acest subiect. Se pare că turiștii ăia puțini care se încumetau pe la noi au început să se întrebe dacă nu cumva maidanezul e vreun simbol național. Poate e urmașul șarpelui cu cap de lup, pe care îl ține statuia aia penibilă a lui Traian, din fața muzeului de pe Victoriei?…

Și, dacă e rost de bani pe gratis, trebuie să apară și bișnițmenii pe bani publici. Recte niște oengeuri făcute pe genunchi de șmecheri care știe ei cum merge treaba. Și treaba a fost simplă: se ia maidanezul, se bagă cică la veterinar, după care i se dă drumul. În paralel, se încasează niște bani frumoși pentru plimbatul de maidanezi deampixul.

Control? Responsabilitate? Justiție? Discernământ? Hey, deșteptarea, suntem în românia lu’ jmekerii care este ei bengoși! Nu contează că maidanezul e o potențială sursă de microbi (caută în gunoaie, mănâncă din gunoaie… mai zic?). Nu contează că, în haită, agresivitatea maidaneului devine exponențială. Nu contează că maidanezul, după ce stă o vreme într-un loc, aplică principiul ”e teritoriul meu, te halesc dacă te mai prind p-aci”.

Nu contează diversele încercări ale unor oameni cu capul pe umeri, de a trezi opinia publică sau de a apela la conștiința primarilor.

Nu contează decât banul. Câștigat prin cârdășie nevolnică între șmecheri și autorități exact pe spinarea populației. Scuze, dar iar mă gândesc la victima de 4 anișori și mă iau dracii. Pentru că e inuman să nu te revolți când un copil sfâșiat de câini trebuie să aprindă fitilul unei bombe cu efect întârziat.

Băi hoașco de brijibardo, iar te apuci să te bagi în seamă de-acolo din Franța ta fandosită? Ar trebui să-ți inundăm emailul și facebookul cu imaginile copilului care a căzut pradă protejaților tăi.

Băi primarilor, și în special onțanule-de-la-sectorul-2, crezi că scapi cu lașitatea? Trece valul și bolovanul rămâne neatins, ca paravan de seamă pentru afaceriștii și mafioții din spate? Ia mai uită-te în dicționar ce înseamnă ”demnitate”. După care, puțin mai înainte, la ”demisie”.

Băi primare general, cu niște lacrimi în ochi și postura de bunic, se rezolvă tot ce nu s-a rezolvat în ultimii ani? Cu un referendum gândit pe genunchi se rezolvă un cancer? Nu, chiar nu înțeleg că ai și tu niște acoliți, niște interese meschine de apărate, niște grupuri de interese care trebuie să devalizeze ”cinstit” banii oamenilor. Cam câți copii omorâți de maidanezi merită toate astea? Încă unul? Încă zece? Vreo sută?

Băi… of, că acum mă ia groaza când îmi dau seama câți trebuie trași la răspundere. Și în primul rând i-aș trage în țeapă pe idioții care îndrăznesc să afirme că ”măsurile punitive drastice nu-l vor aduce înapoi pe copil”. Ba nu, că țeapa ar fi prea lejeră. I-aș arunca într-un padock al unui ONG fantomă, plin cu maidanezi așa-zis sterilizați și cică blânzi. Cum sună? Demonic? Așa și trebuie!

Cum naiba, proprietarii de câini trebuie să plătească taxe pentru ei, trebuie să îi ducă la doctor, trebuie să strângă rahatul după ei, iar maidanezii pot rămâne liniștiți în afara legilor bunului simț? De unde și până unde, tovarăși??? Ba mai mult, dacă mă trezesc să mă apăr cu vreo bâtă de maidanezi, mă pot pomeni că mă amendează poliția după ce vreo babă tembelă mă acuză pe mine, victima, de cruzime față de animale. Cum e posibil să se ajungă la așa o răstălmăcire a legilor???

Ce e eutanasierea? E pur și simplu o soluție drastică, necesară, efectul acțiunilor (adică al non-acțiunilor) de până acum, ale tuturor factorilor de decizie de la Lis încoace.

Vă place sau nu, acum trebuie să facem curățenie pe străzi, chiar cu prețul unei bălți de sânge. Nu ați vrut să rezolvați problema când era vorba de câțiva pui? Trebuie să vă faceți curaj acum, când sunt zeci de mii de animale agresive. Și să faceți abstracție de brigibardoate. Da, cu voi vorbesc, autoritățile.

După eutanasierea în masă, vom avea timp de gândire. Și vom fi impresionați și dezgustați de această acțiune până în măduva oaselor. Poate atunci vom reuși să gândim un plan eficient, care să împace și capra, și varza. Și nu doar să-l gândim, ci să-l acceptăm și să-l aplicăm.

Din nou, o perorație cam lungă. Ceea ce a început ca expunere de argumente s-a transformat într-un discurs inflamat. De ce? Pentru că sunt momente, ca acesta, în care logica umană este depășită de incompetența umană. Când pur și simplu trebuie acționat mai întâi și explicat pe urmă.

În final, mai am doar un lucru de spus: maidanezii acționează din instinct. E natural. Oamenii, însă, și în special cei răspunzători că s-a ajuns în situația de față, acționează cu premeditare. Și chestia asta ar merita, la rândul ei, o eutanasiere. Măcar din funcțiile de conducere.

Eutanasiere să fie!

1 Comment

  • Ai perfecta dreptate SUNT MULTI CEI CARE TREBUIE TRASI LA RASPUNDERE dar sper macar acum in ultimu ceas cu legea 258/2013 macar sa scapam de maidanezi . Si apropo cu articolu asta o sa iti pui in cap toti zoofilii din romania .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *