loto 6/49 – fata morgana. Idioţenia de milioane de euro

Azi am realizat cât de meschin este acest joc de noroc, loto 6/49.

Este duminică. Am ieşit până la bancomat, să scot bani pentru a-mi cumpăra ceva de mâncare. Am văzut o agenţie loto şi reportul de-a dreptul obscen: 40 de milioane de lei report, adică peste 10 milioane de euro.

Bineînţeles că m-a fulgerat şi pe mine ideea “ce-ar fi să pun şi eu un bilet acolo, că nu ştii de unde sare iepurele”. Însă, tot ca străfulgerat, m-am oprit din intenţia de a intra. Pentru că nu aş fi avut loc. Prin geam vedeam înăuntru aglomeraţia de nedescris a românilor care încearcă disperaţi să prindă ultima sută de metri. Dacă ar fi avut cuţite sau pistoale, se lăsa cu măcel. Am fost cuprins pe loc de greaţă şi dispreţ – pentru mine, că mă gândisem să fac ceea ce făceau toţi cei de acolo.
Penibil. Am ajuns tributari visului de a câştiga totul fără să facem nimic. Dar ne revoltăm că avem conducere proastă şi legi tâmpite, o viaţă dezastruoasă şi involuţie continuă. Românii ar trebui să voteze preşedintele la loto 6/49, poate aşa chiar ar ajunge “să trăiască bine”.

Începe să devină tentantă ideea de a deveni canadian…

2 Comments

  • Da, asa stiam si eu. In Canada loteriile sunt interzise prin lege si cine e prins ca joaca la loterie e aspru pedepsit. “Românii” acestia…

  • wow! eu nu stiam ca in canada sunt interzise loteriile :)

    la drept vorbind, nu m-ar deranja sa imi cada in poala niste milioane de euroi, dar… sperantele astea absurde ne indeparteaza de la realitatea ca, totusi, trebuie sa gandim si sa muncim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *