luna femeilor e aici. oare e o lună-mărţişor de criză?

Stimaţi domni şi domnişori, din nou luna martie ne loveşte mai mult sau mai puţin nepregătiţi, nu-i aşa? O întreagă lună în care vom auzi, la orice pas greşit, că e luna lor şi că suntem nişte porci insensibili (mă rog, unii vor scăpa, că şi-or fi învăţat lecţia sau sunt căţei bine dresaţi).

Primul pas este 1 martie, când sunt necesare mărţişoarele. Aceste simboluri ale primăverii, care de la an la an devin din ce în ce mai kitsch şi mai scumpe. Dacă nu vă interesează doar sintagma “gestul contează”, vă recomand să vă îmbulziţi la Muzeul Ţăranului din Bucureşti, la târgul de mărţişoare.

Sincer, decât o grămadă de bani pe prostiile din centru sau de pe la magazine, mai bine nişte bani destul de serioşi pe nişte mărţişoare individualizate, create, în general, de artişti. Le fac reclamă lor, pentru că merită. Şi cred că gestul de a oferi un mărţişor care nu e kitsch va fi cu atât mai mult apreciat.

În rest, spor cu luna martie. Care, doamnelor şi domnişoarelor, va fi mai mult de semi-toamnă-iarnă, după cum am auzit la meteo. Dar sper ca asta să nu vă afecteze şi să fiţi prea ursuze.

Cât despre întrebarea din titlu, pun pariu că răspunsul va fi nu, deşi, în mod realist, ar trebui să fie da. Pentru că românilor tare ne place să fim în ton cu moda, nu-i aşa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *