Mic ghid de sclavagizare a oamenilor – împrumutul la FMI

Avem în faţă un caz clasic al conspiraţiilor mondiale din ultima perioadă – adică acele mişculaţii care vor să conducă la formarea unui guvern unic, globalizare şi control total.

Păi să vedem:

– toată lumea o ducea foarte bine, afacerile creşteau foarte bine, nivelul de trai la fel, toate bune şi fumoase

– a venit o criză a petrolului, complet de neînţeles, dar foarte reală

– criza petrolului a adus, iată, o extraordinar de mediatizată criză economică internaţională – un bau bau care bagă spaima în oameni cu aportul desăvârşit al mass media, dar şi al guvernelor (nu credeţi?)

– criza înseamnă că lumea devine şomeră şi nu mai are bani ca să plătească lanţul nesfârşit al creditelor (nu doar lumea, ci şi marile regii de stat…)

Soluţia? FMI va acorda, iarăşi, împrumuturi. Ole! Situaţia salvată! Chiar aşa?

  Ce înseamnă un împrumut? Înseamnă că te îndatorezi în schimbul unei sume, pe care o vei plăti înapoi în timp, eşalonat, cu o dobândă. Adică iei nişte bani şi dai înapoi mai mulţi. Avantaj clar bancher/cămătar.

  Ce se întâmplă dacă nu mai poţi plăti împrumutul? Păi există nişte garanţii, pe care banca/cămătarul va pune mâna în schimbul sumei datorate. Şi fiţi sigur că suma datorată va fi mult mai mică decât posesiunile care trec în proprietatea  bancherului/cămătarului.

  Aţi putea să mă contraziceţi: valoarea terenurilor, a investiţiilor imobiliare, a acţiunilor în general a scăzut. Dramatic. Pentru că e criză. Nu este aşa, e doar propagandă.

  În America se trâmbiţează faptul că oamenilor le convine să nu mai plătească împrumutul şi banca să le ia casa şi terenul. Fals. Proprietăţile sunt, în momentul de faţă, SUBEVALUATE. Faptul că se induce părerea că valoarea a scăzut nu înseamnă că ăsta este şi adevărul.

  Adevărul este că băncile câştigă cel mai mult în perioadele astea de criză, pentru că pun laba pe foarte multe proprietăţi, fără a cheltui aproape nimic. Ce, după ce va trece aşa-zisa criză, credeţi că preţurile nu vor reveni la nivelurile dinainte? Să fim serioşi. E un joc superprofitabil pentru granzii financiari.

  Bun. Ăsta este un sistem aplicabil la scară mică. Deoarece nu sunt aşa de mulţi care să fie într-un asmenea rahat. Nu suficient de mulţi pentru planurile unui guvern conspiraţionist, de exemplu. Deci, dacă nu poţi îngenunchia individul, atunci apelezi la the big game: îngenunchezi o ţară întreagă.

  Şi asta prin intermediul pârghiilor păcălici, cum ar fi acest FMI. Care, vai ce drăguţ, s-a oferit să ne împrumute cu 20 de miliarde de euro. În ce condiţii? Păi ce te mai interesează, câtă vreme împrumutul ăsta te scoate din rahat?!

  Nu contează că în rahat ai intrat tot din cauza celor care gestionează FMI-ul. Nu contează că mai avem şi alte datorii la FMI, care atârnă extrem de greu şi influenţează enorm politica internă (pentru a corespunde planurilor de manipulare la scară globală). Nu contează că vom fi strangulaţi pe nu ştiu câţi ani doar pentru a plăti dobânda, ba mai rău, ni se vor impune condiţii extrem de severe şi cine ştie ce vom pierde PRIN LEGE.

  Nu contează că devenim sclavi FORŢAŢI DE LEGE, DE GUVERN. De fapt, contează, dar cine ştie? Mass media nu deschide ochii cetăţeanului, pentru că e controlată. Cetăţeanul nu mai are timp să gândească, pentru că e ameninţat de criză, că s-ar putea să îşi piardă locul de muncă – în plus, preferă entertainmentul ieftin în loc de informarea serioasă.

  Şi uite aşa, criza economică va ajunge în punctul “fuse şi se duse”, iar omul va respira uşurat, fără să îşi dea seama că i s-au pus nişte cătuşe. Adică îşi va da sema, dar prea târziu. Oricum, atunci Băsescu va fi de vină, sau guvernul Boc, sau noii guvernanţi, sau vechii… numai omul în sine nu. Ignoranţa nu este trasă la răspundere, e dreptul nostru să fim vite proaste, nu?

  20 de miliarde de euroi? O nimica toată. Lasă că jucăm la loto şi nu ne mai pasă.

  Ce realitate virtuală frumoasă! Pot să mă mut pe lună? Dar pun pariu că şi acolo ar veni criza.

  4 Comments

  • pentru o mai buna documentare asupra subiectului, si pentru o intelegere a ceea ce se intampla de mult timp dar abia acum ai observat …

   just search: Zeitgesit Asasinul Economic. ca o pura intamplare …imprumuturi FMI mancate de corporatiile FMI, gen Bechtel … voi, in domeniul auto, va spune ceva ?

  • cum sa nu: general motors, chrysler, ford…

   nu am observat de-abia acum fenomenul, ca sunt fan al teoriilor conspiratiilor de ceva vreme.

   dar numai azi am aflat de imprumutul de 20 belearde de epuroi.

   it’s like a nightmare come true :(

  • Apai normal ca numai astazi ai aflat daca esti un soarece de birou aflat la subsol si te rup ai tai sefi tu cand drac sa mai cetesti presa .
   Motoare, motoare hai noroc si la mai mare . Traiasca workahooliciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *