08/10/2015

Noua Toyota Avensis facelift, lansată în România, de la 17.740 euro (TVA inclus, preț special de lansare)

 • Având cele mai avansate sisteme de siguranță, Noul Avensis vine, în premieră, în dotare cu Toyota Safety Sense, obținând calificativul de 5 stele Euro NCAP
 • Design exterior dinamic, elegant, creat pentru a se remarca în mulțime
 • Interior sofisticat, confortabil și cu spații de depozitare generoase adaptate atât pentru lungi deplasări de business, cât și pentru pentru o excursie în familie
 • Dotări de excepție care intră de acum în standard
 • Gamă extinsă de sisteme de propulsie, consum redus de combustibil și emisii de noxe scăzute  
 • Tehnologii multimedia simple, intuitive și cu utilizare facilă

toyota avensis facelift romania 2 - oraan

Toyota lansează în România Noul Avensis, prin care producătorul și-a propus să redefinească standardul segmentului din care face parte. Noul Avensis, beneficiază de cele mai avansate sisteme de siguranță, componente ale pachetului Toyota Safety Sense:

 • Sistem de siguranță Pre-Impact: avansatul sistem utilizează un radar laser și o camera video pentru scanarea căii de rulare, în vederea depistării altor vehicule sau obstacole. În cazul în care este detectat riscul unei coliziuni, șoferul va fi alertat prin semnale auditive și optice. Apoi, dacă este necesar, sistemul va acționa automat frânele pentru a evita coliziunea sau pentru a reduce severitatea acesteia.

toyota avensis facelift romania 3 - oraan

 • Sistem de avertizare la părăsirea benzii: utilizând o cameră video pentru detecția marcajelor rutiere de pe calea de rulare, sistemul va alerta șoferul prin semnale auditive și optice în cazul în care mașina iese de pe banda de rulare fără ca semnalizatorul să fi fost acționat – evitând riscul producerii unei coliziuni.
 • Sistem comutare automată între faza lungă și faza scurtă: oferind o bună iluminare a drumului fără a orbi participanții la trafic, o cameră video detectează farurile vehiculelor ce vin din sens opus și luminile de poziție ale vehiculelor din față, comutând automat între lumina de drum și cea de întâlnire, în vederea creșterii nivelului de siguranță rutieră în deplasările pe timpul nopții.
 • Sistem de asistență pentru marcaje rutiere: recunoscând indicatoarele rutiere de avertizare precum limitările de viteză sau interzicerea depășirii, sistemul de asistență pentru marcaje rutiere va afișa pe noul ecran color TFT, în câmpul vizual al șoferului, cele mai importante indicatoare rutiere.

Noul Avensis vine echipat cu un design atractiv, stil dinamic și încredere fără compromisuri. De la farurile LED, la forma stopurilor stilizate în formă de V – design-ul Noului Avensis este plin de agilitate.

toyota avensis facelift romania 4 - oraan

Fie că pleci cu familia sau călătorești în interes de afaceri – Noul Avensis se integrează perfect în viața ta de zi cu zi. Proiectat ergonomic, interiorul este unul extrem de spațios, oferind un spațiu extrem de generos și pasagerilor din spate. Habitaclul cu finisaje meticulos realizate este primitor și impresionează prin calitatea materialelor.

Toyota Avensis are 5 uși, o lungime de 4,75 metri pentru versiunea sedan și 4,82 metri pentru versiunea Touring Sports (cu 4 centimetri mai mult, față de modelul actual), un ampatament nemodificat, 2,7 metri, și o înălțime de 1,48 metri.

toyota avensis facelift romania 5 - oraan

Noul Avensis este disponibil în România în 4 niveluri de echipare – Comfort (varianta standard de echipare), Executive, Elegance si Luxury.

Varianta standard de echipare – Comfort – are în dotare la interior, printre altele, oglindă interioară electrocromatică, radio CD&MP3 cu 6 boxe, geamuri electrice față, computer de bord TFT, iar la exterior beneficiază de oglinzi exterioare reglabile electric & încălzite, geamuri spate cu tentă verde și lumini de zi LED. Toyota pune un accent deosebit pe siguranța pasagerilor și a pietonilor și de aceea, chiar în echiparea standard, noul model  conține sistemul de siguranță activă Pre-Crash, ce include sistemul Pre-Impact, asistență la frânare și frânare de urgență autonomă (AEB).  De asemenea, varianta Comfort include sistemele de anti-blocare a roţilor la frânare (ABS) cu sistem de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD), de asistenţă la frânare (BA), de control al stabilităţii plus (VSC+), de control al tracţiunii (TRC), de asistenţă la pornirea în rampă (HAC) şi funcţie de semnalizare a frânării de urgenţă.

toyota avensis facelift romania 6 - oraan

Față de echiparea standard, Executive beneficiază în plus de sistem multimedia Toyota Touch cu sistem inteligent de acces și control al funcțiilor on-board, cu ecran tactil 8” color, cameră video marșarier, sistem de siguranță Toyota Safety Sense, proiectoare pentru ceață, scaun sofer cu suport lombar electric, tapiterie stofa cu inserturi Alcantara, Cruise Control cu limitator de viteză.

Varianta de echipare  Elegance vine în plus față de varianta Executive cu jante aliaj 17”, faruri LED, tapițerie piele cu inserturi Alcantara, faruri de ceață cu funcție de urmărire a traseului, geamuri fumurii (spate), dar și sistemul de pornire fără cheie – Smart Entry & Push Start.

În plus, echiparea Luxury oferă un sistem audio cu 10 difuzoare, tapițerie piele, faruri LED autoadaptive, sistem de spălare pentru faruri,  jante aliaj 18”, scaune șofer & pasager reglabile electric pe 8 direcții, dar și sistemul Toyota Touch 2 with Go Plus care include funcțiile de comandă vocală, pentru minimalizarea gradului de distragere a atenției, și Map Care, pentru ca dumneavoastră să fiți mereu pe drumul cel bun.

toyota avensis facelift romania 7 - oraan

În ceea ce privește motorizările, noul Avensis se lansează cu 3 motorizări pe benzină si 2 motorizări diesel:

 • 1,6 litri benzină Valvematic / 132 CP, disponibilă cu cutie manuală în 6 trepte, cu un consum de la 6,1 l/100 km;
 • 1,8 litri benzină Valvematic cu cutie manuală în 6 trepte și automată (Multidrive S) / 147 CP, cu un consum de la 5,9 l/100 km;
 • 2,0 litri benzină / 152 CP, disponibilă cu cutie automată (Multidrive S), consum de la 6,2 l/100 km;
 • 1,6 L D-4D motorină / 112 CP, disponibilă cu cutie manuala in 6 trepte, cu un consum de la 4,2 l/100 km
 • 2,0 L D-4D motorină / 143 CP, disponibilă cu cutie manuala in 6 trepte, cu un consum de la 4,5 l/100 km.

Și în privința emisiilor de CO2, noua generație Avensis beneficiază de îmbunătățiri. Pentru motorul de 1,6 benzină, emisiile de CO2 în ciclu mixt sunt de la 142 g/km, pentru motorul de 1,8 benzină, de la 138 g/km, pentru varianta 2.0 benzină, sunt de la 144 g/km. Pentru versiunile diesel, la motorul 1,6 L, emisiile de CO2 sunt de 108 g/km, iar motorul 2,0 are emisii de la 119 g/km.

Prețul de pornire pentru noul Avensis este de 17.740 euro (TVA inclus), fiind vorba despre prețul special de lansare. Pentru a afla prețurile de listă ale noului Avensis, consultați tabelul de mai jos.

toyota avensis facelift romania preturi - oraan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *