opel agila – nu e ea prea agilă, dar dă impresia că ar fi. pe lângă că e funky

Azi am condus puţin noul Opel Agila, pe care îl avem o săptămână la promotor.ro, un fel de mini-test de anduranţă.

Chestia interesantă este că maşinuţa asta este plăcută. Ba chiar foarte plăcută, începând cu exteriorul simpatic şi rubicond. Pare o gagicuţă relativ plinuţă, dar foarte simpatică. E o bombonică.

opel-agila-oraan.jpg

Iar interiorul nu e neapărat banal, chiar dacă, luate separat, elementele habitaclului ar putea acuza o oarecare lipsă de inspiraţie, deşi ele sunt preluate de la Corsa sau Astra. Interesant spaţiul interior, mai mare decât te-ai aştepta de la o citadină de felul ăsta. Portbagajul e mic, dar e, de fapt, mare pentru ce se vrea maşina.

Motorul de 1,2 litri mi s-a părut într-o primă fază cu mult zvâc, dar asta deoarece în primele minute am folosit doar treptele întâi şi a doua. Pe urmă, după ce m-am avântat ceva mai zdravăn, lipsa de vlagă a motorului a devenit clară. Dar, na, pentru maşina asta motorizarea mi se pare un compromis suficient de bun.

De fapt, nu. Motorizarea asta ar putea fi periculoasă pentru începătoare, deoarece primele două trepte sunt etajate cam scurt şi imprimă maşinii o acceleraţie cam bruscă. Ceea ce, în trafic aglomerat, unde trebuie să modulezi apăsarea pedalei de ambreiaj, poate fi fatal dacă domnişoara scapă talpa de pe pedală. Aş recomanda tipelor cutia de viteze easytronic, dar maşinuţa ajunge să coste cam mult… Confortul îşi cere tributul, deci sorry pentru soţi sau sponsori :)

Ce apreciez cel mai mult la maşinuţa asta este pasul uriaş faţă de precedentul dulăpior pe patru roţi. Acum vorbim de o citadină cu personalitate, iar prin prisma asta preţul de 10.000 euro mi se pare justificat pentru versiunea Opel Agila 1,2 Njoy.

Of course, la banii ăştia se poate lua Dacia Sandero mai bine echipată, mai puternică, mai spaţioasă… dar cumplit de fadă prin comparaţie cu Agila. Aşa că, la prima vedere, Opel Agila e mişto. În plus, chiar e o maşină pentru gagici. I felt so gay behind the weel! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *