ove dahl ne discriminează? sau spune adevărul?

Iată declaraţia care i-a inflamat pe oficialii de la ambasada română din Danemarca: “principala problemă o reprezintă graniţele deschise, prin care suntem năpădiţi de europenii din Est. Ei comit jafuri bancare, jafuri la domiciliu, furturi grave, cerşesc şi sparg magazinele – totul”.

Pardon, asta era generalizare la adresa mafioţilor şi bandiţilor est-europeni. Generalizare adevărată, de altfel.

Aici sunt afirmaţiile care, vezi doamne, pot duce la un scandal internaţional: “românii nu au scrupule” sau “te-ar omorî pentru 100 de coroane”. Ceea ce i-a făcut pe diplomaţii români din Danemarca să declare că vor acorda asistenţă cetăţenilor care se vor simţi discriminaţi pe baza cetăţeniei.

Asistenţă în ce fel? Îl vor înjura de mamă pe Ove Dahl? Îi vor mângâia pe sărmanii discriminaţi pe creştet şi le vor da un pahar de suc? Vor plânge împreună cu ei în timp ce vor asculta hitul lui Furdui Iancu “Noi suntem români”?

Mult zgomot pentru nimic – de parcă noi nu facem frecvent referiri la “ţiganul ăla”, referindu-ne la comportamentul lui, nu? Sau “chinezoii ăia”, doar pentru că sunt asiatici, deşi poate sunt vietnamezi…

Ori “proştii ăia de americani”, pentru că, vezi doamne, ne place să îi vedem ca pe nişte obezi tâmpiţi, în timp ce noi câştigăm degeaba superpremii la olimpiade internaţionale – după care olimpicii sunt ademeniţi de obezii ăia tâmpiţi.

Adevărul este că acest mic scandal a picat la ţanc pentru a deturna atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme din ţară. Un scandal mic făcut armăsar care să acopere afaceri ilicite şi comisioane nesimţite ale camarilei politice.

Că aşa-i românul: nu fără scrupule. Ci fără minte, dar cu prea mult orgoliu. Zi-i, nea Furdui, bagă hitul, să ne simtem bine!

2 Comments

  • Oraan acest scandal exista mai mult in ochii presei romanesti care cultiva aceasta impresie de xenofobie. In Danemarca un singur ziar a scris acest lucru, dupa care au urmat materiale la fel de ample despre cum acel nene a incalcat Codul Penal Danez pe chestia asta (la ei in Codul Penal exista o prevedere in care nu ai voie sa te iei de natii intregi). Dupa care domnul politiean si-a retras cuvintele si si-a cerut scuze elegant, in rest toata presa a tratat cu impartialitate crima aia. Pe cand ai nostrii ca sa isi mai vanda mizeriile de ziare si pentru audienta au sarit de cur pana in Danemarca si inapoi. Intr-adevar nenea ala se ocupa doar cu criminali si este normal sa isi formeze asemenea opinii, dar dintr-un exces de zel a scapat porumbelul. In orasul in care stau eu, nu am vazut cersetori romani si e al doilea ca marime dupa Copenhaga si toti romanii pe care ii stiu sunt studenti si in general sunt admirati pentru ca isi fac treaba bine la scoala. Asa ca ne dam singuri cu tesla in oo cu astfel de intoxicari.

  • pai la asta ma refeream si eu, ca romanii se imbuiba ca tampitii cu ideea ca suntem extraordinari si nu se poate sa apara cineva sa dea cu noroi in noi, chit ca ne complacem in rahatul asta balcanic.

    in plus, cum ziceai, mai are si mass media o painica de mancat, niste circ si paine pentru populime, niste tocshouri care in sfarsit au un subiect de care sa se lege…

    discrimina-ne-am!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *