pană de inspiraţie LA pălărie sau PE pălărie?

E primăvară. Plouă. Cerul e înnorat, dar nu din cauza norului de cenuşă de la vulcanul din Islanda.

Nu, ditamai ameninţarea care a făcut ravagii în domeniul aviatic timp de câteva zile se pare că a trecut. Aeroporturile şi-au redeschis porţile, avioanele se înalţă iar în aer, comitetul de criză al lui Boc trebuie iar să se ocupe de problemele adevărate ale ţării.

De fapt, norul ăsta de cenuşă a fost un exerciţiu pe mai multe planuri.

Uno: traficul aerian a fost pus cu botul pe labe. Până şi avioanele sau elicopterele de luptă au fost direcţionate departe de această ameninţare mai periculoasă decât Războiul Rece.

Cu alte cuvinte, acum se va face, probabil, un organism eurropean care să gestioneze pe viitor astfel de situaţii. Să vedem ce soluţii fantasmagorice vor găsi.

Due: mass-media s-a agăţat de acest subiect într-un hal de mai mare dragul. Mai lipsea puţin şi OTV-ul sau ştirile de la ora cinci ar fi anunţat că sfârşitul lumii s-a devansat şi vine acum, o dată cu cenuşa vulcanică.

Sau poate chiar au fost cazuri de astea panicarde şi nu ştiu eu?

Cea mai tare fază a fost împuşcarea a doi iepuri dintr-o lovitură: din cauza norului, marii oficiali europeni au anunţat că nu se pot duce la funeraliile preşedintelui polonez.

Măi să fie – oare erupţia vulcanului islandez nu e tot o găselniţă de teoria conspiraţiei?

Tre: eu sunt într-o pană evidentă de inspiraţie, de aia m-am legat iar de norul ăsta nenorocit. Sper să îmi revin. Poate după ce trece ploaia şi ne îndreptăm cu adevărat către vară.

Apropo, ce faceţi de 1 mai? Că şi aşa pică în weekend…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *