politica în ceaţă

Cică la Bucureşti de 1 decembrie a fost o ceaţă nenorocită. Nu ştiu din pipăite, ci din auzite, pentru că, vorba aia, nu am fost la vot, la fel ca 60% dintre români.

Ei, şi în ceaţa asta cică duminică a votat o mare parte cu IQ mic din populimea cu drept de vot (peste 50% dintre ăştia terminaseră, cică, doar şcoala generală şi numai 15% aveau facultatea). Care i-a votat în draci pe pesedişti şi pecişti – asta cu PC-ul e faină, cred că pensionarii au avut nostalgii clare cu Partidul Comunist când au dat cu ştampila.

Ei, bine, luni la radio toate ştirile îi dădeau câştigători pe pesedişti, în ciuda faptului că micul Boc trâmbiţa sus şi tare că pd-l-ul va bate la mustaţă psd+pc-ul. De unde mama draq ştia tovarăşul Boc chestiunea asta? Doar bazându-se pe voturile a 24.000 de români din afara ţării?

Uite ca marţi-3-ceasuri-rele le-a cam şters de pe faţă rânjetul lui Geoană şi Voiculescu, rezultatele finale anunţând PD-L câştigător la mustaţă în faţa comuniştilor. PD-L, adică partidul lui Băsescu. Adică, mă-nţelegi, marele salvator al neamului, avându-i de-a dreapta pe blonda Udrea şi de-a stânga pe arhanghelul Boc.

Măi să fie! Mulţumim fazei celeste, de ocultare a planetei Venus de către lună – pun pariu că de aia a câştigat PD-L-ul băsescian. Iar Boc a avut nişte viziuni extraordinare, îmbătat de imaginea lui Băse care şi-a schimbat Golful manelisto-popular pe Loganul populist-exemplificator-de-criză.

Pe draq! Mai degrabă încă o mostră de “hai să ne jucăm de-a politicienii” şi să ne alegem cum vrem noi, că doar e primul vot uninominal pentru români. Scoatem pe făraş PRM-ul nebunului de Vadim şi PNG-ul scârţarului de Becalian-Maybachist şi lăsăm UDMR-ul la guvernare, că îs buni, ne servesc interesele de liberali care suntem şi pedelişti şi pesedisto-peceişti.

Chiar credeţi că alegerile astea au fost pe bune? Eu aş îndrăzni să spun că ceaţa din aceste zile în capitală a vorbit de la sine: politicienii încă mai cred că ne pot ţine în ceaţă şi să ne joace pe degete după bunul lor plac. Şi alegerile astea au fost numai de ochii lumii. Teoretic.

Pentru că practic am avut vreo 300.000 de voturi în alb. Adică un început de manifest public. Tovarăşi guşaţi care de-abia aşteptaţi să vă tolăniţi prin parlament şi senat, nu credeţi că ăsta este un semnal demn de luat în seamă? Azi 300.000 de voturi goale, mâine… nişte mii de politicieni jegoşi şi afacerişti veroşi judecaţi direct în stradă.

Pe fond de criză economică mondială şi certuri periculoase între puteri atomice, cât de fantasmagoric pare acest scenariu? Hai să punem pariu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *