30/11/2015

Renault Duster Oroch: best pick-up în Brazilia

Ei bine, da, versiunea pick-up a lui Duster a primit deja un premiu oficial. Dar, ca în bancul cu Radio Erevan:

  • nu e Dacia Duster pick-up, ci e Renault Duster Oroch
  • nu e premiu primit în România, ci în Brazilia
  • nu e ”Car of the Year” al jurnaliștilor din Brazilia, ci e ”pick-up of the year” al revistei Car (din Brazilia)

Acum, ce să zic, bravo. Dar era de așteptat acest premiu pentru că, dacă nu mă înșel, e singurul pick-up double-cab derivat dintr-un SUV (adică are punte spate independentă). Ceea ce îl face pe Oroch un fel de unicat pe piață. Mă rog, prin America de Sud mai sunt și alte modele pick-up, dar în Europa, versiunea care va avea sigla Dacia nu va avea rivali direcți – decât dacă vom lua în considerare pick-up-urile normale second hand.

renault duster oroch best pick up brazilia - oraan 2

Repede, găsiți un rival direct pentru Duster Oroch!

Însă când vine Dacia Duster Pick-up Double Cab și la noi? Oare la Salonul Auto Geneva 2016 vom vedea această premieră importantă? Mă îndoiesc, 2016 va fi an plin de comenzi pentru America de Sud. Poate de prin 2017 să ajungă și în gama Dacia – dar sunt curios dacă va fi făcut la Pitești sau va fi construit în uzina de la ruși. Până la urmă, Europa nu e o piață așa de importantă pentru pick-up-uri. Însă Rusia și Asia și Orientul Mijlociu, dar și Africa… ei bine, acolo mașini de genul ăsta, cât mai accesibile, dar și robuste, ar avea mare cerere.

renault duster oroch best pick up brazilia - oraan 3

Oare versiunea Dacia a lui Duster Oroch va fi mai competentă decât pick-up-ul făcut de Romturingia pentru OMV Petrom?

Până una-alta, ia să vă las să salivați puțin pe cei care chiar ați vrea să dețineți așa ceva. Vorba aia, că tot vine 1 decembrie: vă dați seama câți mici, câtă bere și câți saci de cărbuni pentru grătar poate transporta mașinuța asta?! Chiar, hai să-i dau și eu un premiu: best grătar-car of 2015! :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *