sărbătorile sunt sfinte dacă nu trebuie să munceşti

Nu sunt un bisericos. De fapt, mi se rupe de cele religioase şi sunt de părere că biserica şi religia sunt doar un instrument de manipulare. Prin urmare, nu am respectul cuvenit pentru feţele bisericeşti din pricina sutanei, ci doar dacă îmi demonstrează că îl merită, ca oameni.

Acum văd că românii sunt brusc extrem de evlavioşi când vine vorba de rusalii. O sărbătoare despre care am auzit recent că ar fi la fel de importantă precum sărbătorile de paşte. De când?

Pâi de când românii s-au pomenit că toate sărbătorile importante nu au mai căzut în timpul săptămânii, ci în weekend. Cu alte cuvinte, am fost “furaţi” de nişte zile de binemeritat concediu oficial, pe motive bisericeşti.

Ei bine, dacă rusaliile pică luni, hai să dăm liber! Ne place făţărnicia, dar suntem atât de făţarnici, încât nu recunoaştem. Sorry, guvernanţilor, e o mişcare insignifiantă, e o firimitură care nu rezolvă situaţia dezastruoasă în care aţi adus ţara.

Ok, vorbim de un weekend prelungit în care majoritatea românilor se vor îneca iar cu mici şi bere, mai ales că soarele e ceva mai binevoitor (dar nu-i mulţumiţi lui Boc sau Băse pentru asta!). Vorbim de un weekend în care neuronul proletarului se va mai odihni puţin.

Dar, mai degrabă, cred că vorbim de o lene cretină a noastră, ca popor. Folosim nenorocitele astea de rusalii drept motiv ca să mai tragem mâţa de coadă o zi sau mai multe. După principiul ăla prost înţeles cu “pauzele lungi şi dese…”.

Doar guvernul e cretin? Nu, şi noi românii suntem fuduli. Sărbătoare plăcută. Aveţi doar grijă la cantitatea de băutură consumată în biserică – don’t drink and pray!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *