şi aşa a ajuns Huidu peste zi erou naţional…

“Şerbane, fă-te bine! Huidule, ţine-te tare! Să ne rugăm pentru el în aceste momente…”

Oare când va vedea această campanie ciudată mass media, de simpatie bruscă pentru cârcotaşul care a stat în comă din cauza unui accident la schi, ce va zice Huidu? Nu va râde?

Interesantă ziua de ieri: la antena 3, în timpul unei emisiuni cu gâlceavă politică şi economică, apare “news alert”: Huidu în comă! Wow! Încep să navighez pe celelalte canale, când, ce să vezi, la OTV era deja o emisiune dedicată comei lui Huidu! Wow x 2! La Prima TV de-abia ceva mai încolo s-au alertat colegii.

După care diverse ştiri, care mai de care mai amănunţite, dar şi irelevante, despre starea lui Huidu, despre coma lui Huidu, despre accidentul lui Huidu, despre mişcarea de simpatie a vedetelor pentru Huidu, despre pasiunea lui Huidu pentru schi, despre blogul lui Huidu, despre mesajele pe facebook şi twitter pentru Huidu…

Băi, nene, la un moment dat am avut impresia că Huidu era deja oale şi ulcele, aşa erau toţi de afectaţi. Şi mai ales antenele şi realitatea, care frecvent le dau apă la moară cârcotaşilor.

Una peste alta, domnul Şerban a avut un accident relativ grav la schi, cum li se întâmplă şi altor români prin Austria (numai că, nefiind vedete, ceilalţi nu au parte de asemenea osanale). Accident care, însă, a devenit pur şi simplu o bună monedă de bătut pentru televiziuni.

Cu alte cuvinte, să nu cădem în patima sărbătorilor de iarnă, să credem că simţămintele de apropiere şi prea multă păsare faţă de semenii noştri au făcut televiziunile să acorde o atât de mare atenţie incidentului Huidu. Nicidecum.

Cârcotaşul este, într-adevăr, un personaj foarte cunoscut pe plan naţional, iar o veste de rău augur face rating. Aşadar, Huidule, abia aştept să văd ce mişto-uri o să faci de acest foc de paie după ce îţi revii suficient.

Sper că nu o să te văd cu coada între picioare şi lacrimi în colţul ochilor, că vai ce colegi de breaslă solidari avem în România. Sau, mai ştii, de dragul aparenţelor poate exact acest lucru trebuie să îl faci… Că na, bag seama că toţi ăia pe care îi critici îţi vor atrage atenţia că ei au fost băieţi gigei când ţi-a fost viaţa în cumpănă şi din astea, la sentiment, un mic şantaj, acolo.

Una peste alta, că suntem oameni, bine că ai scăpat ieftin şi nu ai păţit chestii mai grave (că dacă dădeai colţul, oricum nu îţi mai păsa de părerile noastre). Şi să nu o laşi mai moale cu stilul de cârcotaş, chiar dacă poţi motiva că accidentul ăsta bla bla.

P.S.

Până la urmă, bag seama că facebook a avut cel mai mult de câştigat de pe urma acestei campanii mass media… Plus blogul lui Huidu – că ăla apare primul dacă dai pe google căutare după “huidu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *