traficul obişnuit: înjurături sub semnul crucii

Toată lumea este nemulţumită de aglomeraţia din capitală. Şi, totuşi, cei mai mulţi îşi iau maşină, contribuind la nebunia din ce în ce mai mare din maţele bucureştene.

Deunăzi, printre scurtele episoade de sminteală, am observat un tip cu un Fiat Doblo care gesticula şi îl înjura de mama focului pe cel din faţa lui, care îi suflase locul liber din coloană. Asta la intersecţia Răzoare, unul dintre punctele fierbinţi în materie de ambuteiaje. Dar şi loc în care există o biserică, nu prea mică, în faţa căreia tăt poporu-i dă cu crucile.

Tot aşa şi musiu în cauză, pe buzele căruia am citit chestii mai nasoale decât ce folosesc în mod obişnuit fotbaliştii din meciurile televizate. Până în momentul în care, aflându-se în faţa bisericii, s-a oprit automat din înjurat şi, cu gesturi mari, şi-a făcut cruce de câteva ori. Cu gesturi aşa de mari, încât de-abia avea loc – şi în Doblo chiar ai loc foarte mult.

N-am mai văzut urmarea, autobuzul l-a depăşit. Dar bănuiesc că, după pauza cuvioasă, a continuat ropotul de sudalme nervoase la adresa partenerilor de trafic. Un trafic diabolic, pentru nervii oricărui şofer şi viaţa oricărei maşini. Cine ştie, poate Dumnezeu va găsi o soluţie pentru decongestionarea acestuia, că restul şoferilor sunt ocupaţi cu înjurăturile, iar oficialităţile cu afacerile aranjate pe bani de la buget.

Doamne, într-adevăr, mare ţi-e grădina, dar insuficientă pentru câtă prostie şi ignoranţă suntem capabili să afişăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *