vaccinul anti gripa porcină a1hn1 – e bun sau nu?

Uite o dilemă existenţială, de pe urma căreia presa are o pâine bună de mâncat. Cel puţin în weekendul care a trecut, isteria în masă cu vaccinarea mi-a făcut efectiv scârbă.

Ia să vedem nişte ipoteze în legătură cu virusul porcin şi vaccinul împotriva lui.

1. e pur şi simplu un business

Un business din care compania sau companiile implicate în producerea şi distribuirea vaccinului scot bani frumoşi. Că doar vorbim de o pandemie, iar ministerele sănătăţii din fiecare ţară imediat scutură visteria să cumpere doze.

Doze produse local sau în străinătate – oricum, în componenţa vaccinului tot trebuie să intre nişte substanţe pe care cineva are monopolul. Do the math: sute de milioane de oameni care trebuie vaccinaţi = sute de milioane de dolari care intră în nişte buzunare.

Şi aici vine partea frumoasă, pentru că sunt aceleaşi buzunare de unde au ieşit nişte bani pentru a produce virusul a1hn1 în laborator. Ce, adică mai trebuie demonstrat că e un virus creat de om? C’mon, peste 50% dintre doctori sunt de acord că nu e o creaţie oarecare a naturii.

Deci stimaţi locuitori ai planetei, vă mulţumim pentru contribuţia voastră de fraieri la bugetele unor companii farmaceutice. Companii care oricum ne privesc drept nişte fraieri.

2. e o conspiraţie diabolică!

Adică virusul ăsta a fost creat de oamenii ăia din umbră, care conduc planeta. Aceiaşi oameni care au manipulat presa pentru a crea isterie în masă. Iar apoi guvernele, pentru a declara stare de pandemie.

Ar exista informaţii (care nu pot fi dovedite, normal) că ăia care au murit de această gripă au fost, de fapt, “obligaţi” să dea ortu’ popii.

Ceva de genul nişte kilărei profesionişti, cu meclă de doctori (sau nu) au ales la întâmplare oameni bolnavi de acest virus, le-au dat ceva să facă nani 4ever, iar apoi au împrăştiat zvonul că gripa porcină e mortală.

Mai devreme sau mai târziu, tot ar fi apărut un caz super-mediatizat, cum a fost şi cazul actorului de la noi, care a băgat spaima în români – acei români care până acum erau indiferenţi la propaganda pro-vaccinare.

Bun. Dar de ce vor conspiraţioniştii să ne vaccinăm? Ei bine, ipoteza precedentă e doar un fâs comparativ cu planurile zice-se adevărate care stau în spatele acestui vaccin.

Poate ştiţi că, spre deosebire de alte vaccinuri antigripale, cel pentru gripa porcină ar conţine, cică, virusul mort a1hn1 (un antigripal obişnuit conţine virusul ca atare, dar într-o stare latentă, adică aproape mort).

Am spus “cică” pentru că aici intervine diabolica virgulă conspiraţie: vaccinul este menit a ne pregăti pentru altceva. Probabil vreun virus care îi va ataca şi ucide doar pe cei vaccinaţi, serul introdu în om conţinând un catalizator care să distrugă sistemul imunitar în aşteptarea apocalipticului virusel conspirativ.

Wow, asta chiar că e de natură să îţi dea dureri de cap, nu? Mai ales că nu se poate demonstra, iar oamenii simpli sunt prinşi între diverse păreri pro şi contra ale specialiştilor.

Eu aş spune că despre asta ar fi vorba cu 2012… sfârşitul controlat al lumii, printr-un mic virus care să ne decimeze ştiinţific. Mergând la paroxism, pentru că, realist vorbind, tind să mă opresc la ipoteza nr. 1.

3. mama natură ne găseşte ac de cojoc

E o probabilitate mică, de fapt, ca acest virus chiar să fie natural. Adică să provină din cine ştie ce mutaţii, pe fondul poluării sau al evoluţiei viruşilor.

Îmi place să cred că e o răzbunare a naturii pentru ceea ce îi facem noi, oamenii. Iar oamenii ăia cică mai specialişti încearcă să găsească un antidot, dar nu se prea pricep. Însă fac tot posibilul să ne salveze pe noi, omenirea.

Right… crede cineva gogoaşa asta? Am încercat, să nu fiu acuzat că sunt pesimist.

P.S.

Ah, am uitat să menţionez că fac parte dintre cei care s-au vaccinat. Nu la cozile interminabile de acum, ci de sărbători, acasă.

Indiferent care ipoteză ar fi corectă, sunt prea insignifiant să mă pot opune inerţiei lucrurilor. Oricum, sunt sigur că omenirea nu se bazează pe mine pentru a supravieţui, în caz de cine ştie ce holocaust virusologic.

În caz că apar manifestări neplăcute, eventuale efecte secundare sau adverse ale vaccinului, voi încerca să le comunic pe blog.

Deocamdată ştiu că m-am confruntat cu o durere mare de cap. Pe care o pun, mai degrabă, pe seama lumii în care trăim.

2 Comments

 • Observ ca si tu esti “specialist” in virusologie ca mai toti care apar la tv si isi dau cu pararea…
  1. In Romania nu poate sa fie vorba de vreun castig in bani atata timp cat vaccinul este produs de un institut al statului si in plus e gratis.. nu cred ca ai platit tu ceva cand te-ai vaccinat (daca te-ai vaccinat).
  2. Ai fost vreodata intr-un laborator medical? Ai habar de ingredientele vaccinului? E prima data in viata cand te vaccinezi?

  Ceea ce ai postat pe blog legat de gripa porcina e o maaaaare PORCARIE!

 • well, alina, asa este, e o mare porcarie si nu sunt catusi de putin un specialist intr-ale virusologiei – ca altfel, as fi fost cu halat alb intr-un laborator si as fi terminat medicina, nu politehnica

  1. cine crezi ca a platit pentru vaccinul produs de nenea institutul cantacuzino? crezi ca a dat institutul bani din buzunarul propriu? sau o fi platit statul? si daca a platit statul, din ce bani crezi ca a platit? din vreun fond special pentru pandemii, cu bani de la miliardari milosi? eu as spune ca sunt bani de la buget, adica din impozitele noastre. deci, indirect, noi am platit vaccinul ala…

  2. nu e prima data cand ma vaccinez, am mai trecut printr-un antigripal acum cativa ani, care s-a dovedit foarte eficient impotriva racelii. cat despre ingrediente, sorry, nu sunt specialist si nici nu ma intereseaza asa de mult subiectul incat sa verau sa ajung intr-un laborator de gen.

  oricum, inteleg ca esti un fan anti-teoriile conspiratiei :) e bine… inseamna ca dormi mai linistita noaptea. somn usor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *