vezi unde parchezi, că unii nu ştie să citeşte

Mi s-a întâmplat de vreo două ori să găsesc ştergătoarele ridicate, deşi:

– aproape întotdeauna las la vedere biletul din imagine, de dimensiuni mari

– niciodată nu parchez în faţa porţilor sau garajelor ori pe locuri plătite de alţii

– încerc pe cât posibil să parchez în aşa fel încât să nu deranjez pe alţii

parcare-afis-oraan

click pe poză pentru mărire

Deci, revenind, ăia care au fost atât de deranjaţi de maşina mea şi au făcut efortul să îmi ridice ştergătoarele sunt chiori? Sau nu au telefon mobil? Sau au, dar e prea scump să mă anunţe că îi deranjează la culme că am parcat într-un loc public (presupun că primăria nu vinde la pachet şi locurile de pe stradă din faţa imobilelor).

Cred, totuşi, că e vorba de nesimţire. Pentru că acolo unde mi s-a întâmplat să găsesc ştergătorul ridicat, văd sistematic alte maşini parcate, deci nu e vorba de locul proprietarului casei. Care, la o adică, nici nu ar avea dreptul să se comporte ca şi cum ar fi al lui, dacă nu e închiriat legal de la primărie.

Dar, vai, mă scuzaţi, trăim în România cerebelelor musculoase care au dreptul să facă orice că aşa vrea brandul omului. Contează că eu dau dovadă de educaţie, lăsând numărul de telefon pentru a fi contactat în caz de pompieri sau tancuri? Ha, ce glumă bună.

Am impresia că vorbim de nişte babe sau moşi care au fost oareşce la viaţa lor prin comunism. Şi le-a rămas în sânge spiritul de dominatori. Şi, prin extensie, de proprietate pe ce nu e al lor.

Mai poate fi, totuşi, un semn: poate că vor să îmi spăl maşina, că îi deranjează să vadă un Jimny murdar pe lângă imobilele lor. Poate că, din cauza asta, eu sunt nesimţitul în ochii lor.

Mi-ar plăcea să stau puţin de vorbă cu un astfel de specimen. Pentru că, aşa cum spunea Dan Puric, “ticălosului trebuie să îi spui că e ticălos”. Mai ales în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *