VW Jetta 1.6 TDI vs. Peugeot 508 2.0 TDI – la maximum 10.000 euro

Userul „Cosmin” îmi propune o alegere interesantă:

Buna,

Am 25 de ani si un buget de 10.000 euro pentru o masina care am sa o folosesc 70% in Bucuresti.

Dupa un research am ajuns la urmatoarele modele : Volkswagen Jetta 2012 1.6 TDI 105CP manuala dotari full 130.000 km VS Peugeot 508 2012 2.0HDI 140CP 150. 000 manuala dotari full.

Ambele se gasesc destul de greu dupa pretentiile mele :))

Ma intereaseaza in primul rand un punct de vedere obiectiv legat de fiabilitate, consum si comfort.
In al doilea rand ma intereseaza o parere subiectiva si ce alte recomandari imi poti face.

Sunt câteva lucruri care trebuie lămurite:

Salut,

Inteleg ca te intereseaza un sedan, probabil pentru portbagajul mai spatios, dar si pentru imaginea de sobrietate. Totusi, in mediul urban e mai util un hatchback (datorita dimensiunilor mai reduse, deci a manevrabilitatii mai bune).

In ce priveste cele doua modele, Jetta e bazat pe platforma tehnica a lui Golf (deci e un sedan de clasa compacta), in timp ce Peugeot 508 e un sedan de clasa medie, deci e mai mare si mai voluminos – adica se preteaza mai mult drumurilor lungi, in timp ce in mediul urban gabaritul poate deveni de multe ori un inconvenient (ma refer in primul rand la parcari).

In privinta fiabiliatii, VW e peste Peugeot (dar de retinut ca fiabilitatea asta depinde extrem de mult de modul in care a fost utilizata si intretinuta masina, deci faptul ca VW e mai bun ca Peugeot nu e o regula infailibila…). Ca motoare, HDI-ul e cotat mai bine decat TDI-ul, dar, atentie, fiind un motor mai mare, va fi si mai gurmand in regim urban (chiar daca mai performant, desi asta e cam irelevant in oras). Eu unul recomand cautarea unui model Jetta cu motorul 2.0 TDI de 110 CP (nu de 140 CP), care ofera un mult mai bun echilibru si promite o mai buna fiabilitate. In general, Peugeot, la fel ca si celelalte marci frantuzesti, are o calitate de fabricatie mai slaba decat VW sau celelalte branduri germane. Deci, chiar daca la capitolul motor poate fi o alegere foarte buna, in rest (mecanica, electrica) prezinta riscuri mai mari decat Jetta.

Cam atat din partea mea, succes la alegere.

VREI ȘI TU MAȘINĂ? CLICK AICI PENTRU O PĂRERE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *