youtube – you too?

Mă întreb dacă au apărut deja procese privitor la încălcarea intimităţii prin postarea de materiale video pe youtube, unde toată lumea poate vedea te miri ce chestii.

Mai ales că, în epoca IT, device-urile de făcut poze sau de filmat sunt pretutindeni. Deci orice om este un potenţial paparazzi – chiar şi eu am folosit de nenumărate ori telefonul ca să imortalizez diverse chestii comice sau ciudate. Dar cât va mai trece până când va fi ceva obişnuit să surprinzi lucruri brutale sau scârboase, care să fie luate de bune de privitorii youtube?

Recent a fost un film, “Untraceble”, cu un psihopat care îşi omora online victimele: cu cât numărul de accesări ale video-ului era mai mare, cu atât mai repede era omorâtă victima de otravă. Dus rău cu capul scenaristul, dar terifiant de realistă ideea lui. Pe youtube deocamdată există moderare – cineva acolo dă un approve materialelor postate. Dar… e foarte simplu să dai approve fără să mai verifici milioanele de materiale puse zilnic, nu?
youtube sucks, până la urmă. E o altă modalitate, chiar extrem de inteligentă, prin care câţiva câştigă superbani, în timp ce zeci de milioane de fraieri îţi pierd neuronii şi uită ce e aia viaţă naturală. Viitorul sună incert din punctul ăsta de vedere.

youllsee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *