07/11/2015

Da, resetăm România. Iată care este definiția lui ”Reset”

În prima zi de proteste, mesajul meu a fost simplu. Cel de mai jos:

ResetRomania

Adrian este sceptic:

O mică chestie: dacă vreți să dați RESET sau REBOOT la sistem, nu uitați că un reset și un reboot nu schimbă defel sistemul. Îl repornesc fix la fel cum era înainte.

Chestie de logică.

 

Iulian, însă, vine și explică definiția termenului ”Reset”:

Reset = Setting hardware or software back to its default settings, erasing changes you made. Sometimes, however reset just implies erasing recent setting changes, so understand clearly which will happen before doing a reset.

Restart = Unlike a reset which changes something, a restart means to turn something on, possibly without changing settings.

Terms are often used consistently through equipment instructions. So if a manual says power cycle in one place, hard reset in another, and reboot in yet another, there’s a good chance these are three different processes, and it would be worthwhile to study the differences.

http://kb.netgear.com/…/defining-terms%3A-power-cycle…

(parerea mea, dupa 15 ani de administrare sisteme informatice, reset = restart at its default settings >> stergem personalizarile si o luam de la inceput cu personalizarea, in acest context cu referire la constitutie, drepturile si obligatiile omului, reformarea institutiilor, dar mai ales noi ca indivizi).

 

Eu de aia protestez. Pentru resetarea României. Care nu înseamnă doar #colectiv, ci și ce s-a întâmplat recent la Brașov, și ce s-a întâmplat la maternitatea Giulești, tot ce se întâmplă de 25 de ani din cauza noastră, a tuturor.

P.S. 39 deja. Stupefiant. Și numărătoarea, din păcate, va continua…

2 Comments

  • Și mai adaugă Iulian:

    Schimbarea coruptiei si alte drepturi cerute de populatie vin prin inlocuirea celor din sistem. “Sistemul” nu este corup per se. Este corupt datorita oamenilor care indeplinesc (de fapt, nu indeplinesc) sarcinile de servici. Si este just ca populatia sa iasa in strada si sa ceara schimbare. Este drept, aceasta actiune nu este si suficienta. E nevoie de schimbare profunda a felullui in care suntem si actionam, individual. Dar eu cred ca solidaritatea in strada ii face pe oamenii care ies, cel putin, mai constienti de asta. Este un pas in directia buna.

  • Ascultați-l puțin pe Mihai – de ce nu ar trebui să stați acasă.

    Dubioșii, agitatorii, revoluționarii old school, derutații și suporterii de galerie sunt și ei români ca noi și au același drept să iasă în strada ca noi. Da, e nasol și urât ce se întâmplă dar dacă noi – în loc să facem grupuri de Facebook, platforme și să dăm attending la evenimente – am ieși și am sta(!) cu toții în strada, cei din primele categorii ar deveni invizibili. Nu, nu se stinge protestul. Demisia guvernului nu înseamnă decât o mica confirmare că putem muta munții din loc. Revoluția e la noi. Ieșim în strada până când înțeleg cu toții că “neam” săturat de ei. Show must go on! Trebuie să ajungă contorul la 100 morți ca să ieșim cu toții în fiecare zi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *