dă scroll până la final dacă te plictiseşti

În prima zi de când am ajuns acasă (ceea ce înseamnă că, în sfârşit, mă simt destresat – ca în “degresat”…) m-au lovit posturile câtorva dintre blogerii de seamă de pe .ro: zoso, vladimir şi avionaru. Dacă ar fi fost o acţiune concertată de idei, mai ziceam că e ceva interesant, dar uite că e vorba de opinii separate apărute, zice-se, în acelaşi timp. Deci devine mai mult decât interesant.

Ce-i supără pe băieţii ăştia de sunt atât de vehemenţi, chiar vulgari, jignitori, necruţători şi exasperaţi? Care o fi fost acel “trigger” care a declanşat atacul balistic pe blogurile lor? Un fel de “gata, până aici!” fără urmări, în afara câtorva comentarii răzleţe, nu toate pro.

Eu cred că sunt supăraţi deoarece sunt patrioţi. Şi, în numele idealurilor care rezultă din acest termen, dezamăgirile conduc la frustrări. Frustrări mari şi foarte mari – ţinute într-o cămaşă de forţă. Societatea, stimabililor, vă (şi ne) pune piedicile cele mai mari, adică mentalitatea oamenilor.

Dar n-o să mă apuc acum să explic această situaţie: cei care aruncă piatra ştiu despre ce este vorba, cei care îi ponegresc şi se simt lezaţi de posturi ştiu şi ei, dar s-au adaptat noului stil de trai, iar acum e cam greu să îi scoţi de sub pietrele unde viermuiesc şi din metehnele în care se complac.

În schimb, le-aş cere acestor blogeri să provoace şi altfel decât prin defulări tip petardă fâsâită. Nu neapărat printr-o nouă revoluţie (deşi eu unul aş fi probabil destul de dobitoc să cred în justeţea ei), ci prin nişte stratageme mai inteligente decât sistemul. Remember Matrix? Orice om din sistem este un potenţial duşman, care se întoarce împotriva eroului salvator.

Am văzut odată la ştiri o chestie funny: în faţa TNB s-au adunat pentru un sfert de oră mai mulţi tineri care mâncau chipsuri. Era clar că a fost o acţiune pregătită (mi se pare că a fost un “manifest” online, nu mai îmi amintesc bine), dar autorităţile chiar nu au avut ce face, pentru că nu era o manifestare fără aprobare. A fost genul de lovitură sub centură dată sistemului – deci se poate!

Deci, dacă s-a putut, înseamnă că se mai poate. Avem nevoie de nişte relee. Un exemplu este zoso (mai ales datorită notorietăţii – chiar dacă postul ăla cu poziţia din alexa aduce a laudă de sine, până la urmă e de bine).

So, can we do something that really matters? Un partid al frustraţilor, ceva? :) Zoso, sorry 4 U, dar, ca rege al bloggurilor .ro, ai onoarea de a veni primul cu o idee.

2 Comments

  • Nu cred ca o sa vezi pe blogul meu ceva vulgar sau petarda fasaita. E mai mult un exrcitiu de luciditate istorica. Nu am dat in nimeni ci doar am dat o replica la un articol. Atat.

  • don’t take it personally. vezi? raspunsul tau este justificativ, bate in retragere. not good!

    “petarda fasaita” il poti echivala cu “cainele care latra nu musca”. cata vreme blogurile noastre sunt doar un mijloc de a ne defula si nu duc la un rezultat concret, conjugat, nu suntem altceva decat niste potai care schiauna.

    vreau sa cred ca putem fi dulai, asa cum ne si simtim de altfel. insa eu sunt prea nou si prea mic in domeniul blogerilor pentru ca sa pot initia ceva serios si de anvergura.

    de aia i-am pasat lui zoso “povara” asta :)

    deci, no offense. sau, daca te simti ofensat, macar sa te racaie intr-un sens bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *