de ce ar trebui interzişi unii şoferi

Dar mai întâi care este dezavantajul major al telefonului meu nou. De fapt, dezavantajul camerei foto: nu îţi permite să te mişti repede dacă e să surprinzi un eveniment sau o ipostază în fugă.

Aşa am ratat o poză interesantă, un Seat Ibiza galben, condus de o blondă, cu numărul de înmatriculare 69 LUI. Sugestiv, aş spune: ori tipa era născută în 1969 şi o chema, să zicem, Luiza; ori lui îi place 69 şi de aceea i-a luat ei un Ibiza… Fără imagine, lipseşte sarea şi piperul, nu-i aşa? Păi, normal: până am scos telefonul din buzunar, cu grijă, să nu îl scap (plus că mişcările bruşte în autobuz atrag imediat atenţia pensionarilor, care abia aşteaptă să critice noua generaţie şi gadgeturile ei), până am deblocat tastele, până mi s-a activat meniul camerei foto… să tot fi trecut vreo 15 secunde, cred, poate mai puţin, dar suficient cât maşinuţa galbenă să dispară din raza mea vizuală. Eh, o să fac şi eu ca vulpea cu strugurii: oricum erau geamurile cam aburite, aşa că…

În schimb, nu am putut rata un exemplu de kitsh grotesc. Sau mai degrabă o ţopârlănie, dacă îmi este îngăduit termenul.

jante-mancatzash.JPG

Jante, mâncatzash! Pe lângă faptul că arată ca o vomă (prin prisma standardelor de design de bun-simţ), mai au şi pretenţii de bling-bling american. Numai că se vede de la o poştă că ăla este crom de groapă de gunoi… Mai mult, să asociezi o astfel de oribilitate cu un Opel Vectra GTS denotă prostie, pe cuvânt. Mai înţelegeam dacă aş fi văzut jantele (sau capacele) astea pe vreo târâtură americană sau pe vreun BMW sau Merţan obosit, dar pe Vectra GTS… Totuşi, maşina asta nu credeam că va atrage ţopârlanii :) Uite că m-am înşelat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *