filme: Apocalypto, în regia lui Mel Gibson

Sincer, nu e un film foarte bun. Povestea e banală chiar. Iar imaginile din trailer sunt cu alt actor decât cel care joacă în film.

Totuşi, chiar dacă Apocalypto nu este un film bun, el este reuşit. Ca realizare. Se vorbeşte în mayaşă probabil, actorii sunt complet necunoscuţi, iar până la final eşti ţinut în priză, aşteptând acel element necunoscut, pentru care ai venit la un film de Mel Gibson. Mda… finalul este neaşteptat, ba chiar într-o oarecare măsură sarcastic.

Recunosc, nerăbdarea m-a făcut să îmi calc peste inimă şi să urmăresc o variantă filmată în cinema, cu o calitate cât de cât acceptabilă, atât cât să nu scrâşnesc prea tare din dinţi. Dacă l-aş fi văzut la cinema, efectul ar fi fost altul, pentru că se pune un mare accent pe imagine şi sunet.

Verdictul meu este bun, până la urmă, deşi nu ştiu ce film ar mai putea scoate Mel care să se apropie măcar de “Patimile lui Hristos”. Deh, când te cheamă Mel Gibson, ai succesul asigurat, indiferent de calitatea discutabilă a producţiei. Pur şi simplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *