28/09/2016

Hai la Sci+Fi FEST, primul festival de știință și imaginație, by Știință&Tehnică!

Sunt mândru să vă anunț că fac parte din echipa care organizează Sci+Fi Fest, foarte probabil (99% sigur) cel mai important festival care combină partea de știință, inovație și tehnologie cu domeniul literaturii și al artei SF&Fantasy.

De ce o asemenea combinație? Pentru că absolut toți cercetătorii, inventatorii și oamenii de știință au ajuns unde au ajuns pentru că au fost inspirați, de regulă când erau copii sau tineri, de lumea fantasticului. Asta în timp ce scriitorii și scenariștii SF dezvoltă peste limitele normalului invențiile, ideile și teoriile din lumea științifică.

Este o întrepătrundere foarte clară între aceste două lumi, așa încât acest festival urma să apară, mai devreme sau mai târziu, chiar și în lipsa „superglue”-ului Știință&Tehnică. Of course, nu am pretenția că va fi cel mai bun festival de acest gen – este, totuși, prima ediție, iar noi suntem jurnaliști de știință, nu organizatori de evenimente…

Însă când pui pasiune în ceea ce faci și o faci pentru marele public, cu accent pe educare, pe deschiderea orizonturilor, în special a celor mici și a tinerilor, cred că scăpările și inadvertențele inerente ne vor fi trecute cu vederea. Iar în anii următori am încrederea că Sci+Fi Fest va contribui (sper într-o măsură cât mai mare) la misiunea cu care ne-a însărcinat domnul Mironov pe cei din echipa S&T: evanghelizarea prin știință și educație.

Personal, îmi face plăcere să vă anunț că atribuțiile mele principale au constat în asigurarea unei ZONE ECO & GREEN TECH cât mai atractive. Vă las surpriza să descoperiți noutățile (ecomobilitate, în principal) și vă instig să-i stresați pe expozanți cu cât mai multe întrebări. Evident, sunt multe alte lucruri de văzut în cadrul Sci+Fi Fest, deci înarmați-vă cu răbdare și, foarte important, lăsați-vă ghidați de curiozitate și de… copilul din voi (și de cel de lângă voi, pentru că vrem să vedem cât mai mulți prichindei acolo!).

Ok, acestea fiind zise, vă invit la #SciFiFest vineri 30 sept. și sâmbătă 1 oct., la Biblioteca Națională – mai multe despre program aflați din articolul dedicat.

Până una alta, vă las în compania unor personaje bine-cunoscute (sonorul tare, vă rog, pentru un efect maxim! – și nu ratați faza de după generic, devenită lait-motiv în redacția S&T…):

P.S.

Și pentru cine vrea și sequel:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *